REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

CONDAMNAT la 15 ani de închisoare pentru OMOR deosebit de grav. Şi-a ucis concubina cu 46 de lovituri

CONDAMNAT la 15 ani de închisoare pentru OMOR deosebit de grav. Şi-a ucis concubina cu 46 de lovituri

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:00 282

Beţia i-a luat minţile unui bărbat din Casimcea. Consoarta sa a murit în chinuri groaznice, în mâinile celui care i-a fost partaner de viaţă timp de 15 ani. Cei doi erau cunoscuţi în localitate ca şi consumatori de băuturi alcoolice, femeia fiind, de regulă, sacul lui de box. Se pare ultima bătaie încasată, ce din 1 octombrie 2018, a fost ultima pentru Verdana, concubina lui Ali Lupule, bătaie ce i-a curmat viaţa. Bărbatul a fost condamnat recent, la 15 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav.

Noaptea de 30 septebrie spre 1 octombrie 2018 a fost ultima pentru o femeie din localitatea Casimcea, cunoscută sub numele de Verdana. Femeia a fost agresată în mod foarte violent și repetat de către concubinul său, Ali Lupule, care a lovit-o cu o scândură pe întreaga suprafață a corpului, atât pe marginea unui pârâu (derea) din com. Casimcea, cât și la domiciliul comun al părților unde aceștia conviețuiau și gospodăreau împreună de circa15 ani, stabilind relații asemănătoare acelora dintre soți. Femeia a fost găsită după cinci zile, în casă, plină de sânge. Bărbatul a fost cercetat pentru omor deosebit de grav şi trimis în judecată. Acesta a povbestit judecătorilor că femeia nua murit din vina lui,c ă era grasă, abia mergea şi obosea rtepede şi că ar fi murit din cauza băuturii. „… Pe drum, cam la 20 de metri de casă am găsit-o căzută pe „Vandana”, am căutat să o ridic, aceasta s-a trezit și m-a înjurat. M-am chinuit trăgând-o de mână ca să o ridic să o duc acasă dar m-a înjurat în continuare încercând să mă lovească. Nu a reușit pentru că era prea beată și atunci ca să nu o las peste noapte acolo, fiind și eu băut și fără să mă gândesc prea bine, m-am dus la o stână din apropiere și am rupt o scândură dintr-un gard cu care m-am întors și am început să o lovesc pe corp, pe picioare și pe mâini. Scândura era lungă cam de vreun metru și groasă de vreo 2-3 cm. și lată de vreo 15-20 cm. Am lovit-o de mai multe ori cu acea scândură, la un moment dat parcă a dat să se ridice, s-a apărat cu mâinile cum a putut în starea în care era și a căzut la loc. Am încercat să vorbesc cu ea dar nu am avut cu cine pentru că mă înjura încontinuu și i-am mai dat câteva scânduri peste corp, cred că am lovit-o și peste sâni și la burtă, nu am ales un anume loc pentru a o lovi. Mi-au fost aduse la cunoștință anumite concluzii medico-legale de după autopsie din care rezultă că „Vandana” a murit datorită hemoragiei interne create prin lovirea ei de către mine. Eu nu mă simt vinovat de moartea concubinei mele pentru că nu am vrut să o omor. … Nu a murit de la bătaia mea, ci pentru că era bolnavă. Fuma mult, bea mult, cafea bea tot timpul și avea tensiune. Era și grasă, mergea greu și obosea repede. …”,a spus inculpatul judecătorilor, potrivit rolli.ro.

Pe corpul cadavrului victimei medicii legişti au găsit nu mai puțin de 46 de semne de violență de forme, dimensiuni și amplitudini diferite care vin să infirme susținerile autorului agresiunii că și-ar fi lovit fosta concubină, doar și numai cu scândura de lemn și cu palma/pumnul. Autorul și-a lovit victima, cel puțin la nivel pubian, și cu un alt corp contondent, cel mai probabil cu piciorul, din cauza masivității cantității de sânge și a plăgii exterioare de la acest nivel așa cum se poate observa și în planșele foto.

El a fost condamnat de Tribunalul Tulcea la 15 ani de închisoare. A efectuat recurs la Curtea de Apel Constanţa, urmând ca magistraţii că se pronunţe în acest caz luni, 15 aprilie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa ii trebuie daca se freaca cu cine nu trebue
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369