REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE, după ce şi-a MUTILAT CÂINELE

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE, după ce şi-a MUTILAT CÂINELE

Replica API 19 iunie 2021 | 13:55 1615

Mircea Marius Pop, din Tulcea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Bărbatul a fost denunţat chiar de către mama sa, aceasta acuzându-l că şi-a mutilat câinele de companie, prin tăierea cozii cu toporișca, tăierea urechilor, aprinderea unuia din membrele din spate cu benzină, lovirea cu toporișca în cap și aplicarea de lovituri cu scânduri de lemn.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declaraţiilor mamei inculpatului, Mircea Marius Pop a luat în îngrijire câinele de când era pui, numindu-l Bill, respectiv că a început să îl maltrateze din anul 2014, când i-a tăiat urechile, coada și i-a dat foc la unul din picioarele din spate. Aceasta a arătat că inculpatul este în general o persoană violentă, atât cu alte persoane, cât și cu sine, având numeroase tentative de suicid în trecut. A mai precizat că acesta deține câinele în rulota unde locuiește împreună cu altă persoană. În urma examinării animalului în cauză de către doctori din cadrul D.S.V.S.A. Tulcea, s-a constatat că animalul, rasa ciobănesc german, care răspunde la numele Bill, deși la momentul controlului se afla în îngrijirea altei persoane și era într-o stare bună de sănătate, avea tăiate urechile și coada fără asistență veterinară. Totodată, s-a constatat că animalul prezenta mai multe cicatrici la nivelul frunții, urmare unor lovituri ce ar fi putut fi produse de un obiect contondent, respectiv urme de arsură și porțiuni de piele fără păr la nivelul membrului posterior drept, semne de mutilare care au fost produse cu aprox. 6-8 săptămâni în urmă față de data evaluării animalului.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vina

Audiat fiind în calitate de suspect, inculpatul a declarat că nu cunoaște cine a maltratat animalul, care a locuit perioade îndelungate și la alte persoane, respectiv că persoanele care au schingiuit și mutilat câinele au vrut să-l facă să pară mai rău. În urma audierii sale în calitate de inculpat a recunoscut comiterea faptei de schingiuire a câinelui său, fără a manifesta vreun regret, adoptând o atitudine asumată a faptei săvârșite și motivându-și acțiunile pe baza unor articole citite pe internet.

Ce spus instanţa

Instanţa a arătat că prin raportul de expertiză medico-legală psihiatrică Mircea Marius Pop, diagnosticat cu tulburare de personalitate tip emoțional-instabilă, prezintă o tendință de fațadă, de disimulare a comportamentului și diminuare a consecințelor faptelor sale, afișând satisfacție față de agresivitate, sadism. S-a constatat totodată că acesta știe să-și impună interesul propriu, acționează pe proiecție și își acuză semenii, reacționând agresiv și tinzând spre o gândire de tip autoritar-conformistă, respectiv că prezintă o acumulare la nivel inconștient de afecte brutale, furie, ură, dorință de răzbunare, intoleranță. S-a arătat că acesta a avut discernământ la momentul comiterii faptei, ca și la momentul evaluării sale de către comisia medico-legală. Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 8 luni de închisoare cu suspendare, însă în urma apelului pedeapsa a fost redusă la 6 luni. Sentinţa a fost dată la 15 iunie 2021 şi este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In America si A.Nastase,L.Dragnea,R.Mazare sau alti care au furat bani de la stat luau cel putin 200 de ani de puscarie.
5
5
Deci cu suspendare acumurmeaza maica sa ca la spus politiei
6
1
care trebuie condamnat aspru
14
1
Dar despre fetita de trei ani care a murit mancata de caini nu vorbeste nimeni? Starpiti cainii vagabonzi!
9
19
trebuia cel putin trei ani cu executare , daca era in America era linsat pt ce-a facut
19
3
Omul e un real pericol public si voi ii dati cu suspendareee??? Incredibil..!!! Ar tb ca judecatorii sa raspunda si ei pentru sentinte de genul asta!!!
22
1
Bietul caine cel care a maltratat rau cainele ciobanesc idiotul de stapan al cainelui sa ramana la racoare acolo mult timp!!! Si politatii sa il inchida in Beciul inchisorii si sa il biciuiasca cu biciul pana moare in inchisoare!! Cel care a maltratat rau cainele ciobanesc Nu se poate Numi om ci un Animal derbedu!!!
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920