REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru TÂLHĂRIE, uneia dintre VICTIME i-a DISLOCAT UMĂRUL

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru TÂLHĂRIE, uneia dintre VICTIME i-a DISLOCAT UMĂRUL

Replica API 15 iulie 2021 | 11:59 1128

Amet Taifun are 19 ani și este neșcolarizat. Acum a ajuns în atenția oamenilor legii, întrucât a comis două tâlhării în 2 zile. Pe prima victimă a acostat-o din spate, a trântit-o pe sol și i-a smuls poșeta pe care o avea pe umăr, care conținea documente de identitate, carduri bancare și un portofel cu suma de 20 de lei, creându-se un prejudiciu în valoare de 70 de lei, iar pe a doua, o octogenară, a acostat-o din spate, trântit-o pe sol și i-a smuls poșeta pe care o avea pe mânerul troller-ului, bun ce conținea documente de identitate, carduri bancare, cheile de la apartament și autoturism, creând un prejudiciu în valoare de 500 de lei și provocând victimei o fractură cu dislocare în zona umărului.

Cum s-au petrecut tâlhăriile

Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reținut că, în data de 12.02.2021., în timp ce persoana vătămată, se deplasa pe o alee inculpatul a acostat-o din spate, trântit-o pe sol și i-a smuls poșeta pe care o avea pe mânerul troller-ului, bun ce conținea documente de identitate, carduri bancare, cheile de la apartament și autoturism, creând un prejudiciu în valoare de 500 de lei și provocând victimei o fractură cu dislocare în zona umărului, leziune traumatică ce necesită pentru vindecare un nr. de 60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații. De asemenea, în seara zilei de 11.02.2021, orele 19:00, în timp ce a doua victimă se deplasa în parcul gării CFR, tot inculpatul a acostat-o din spate, a trântit-o pe sol și i-a smuls poșeta pe care o avea pe umăr, care conținea documente de identitate, carduri bancare și un portofel cu suma de 20 de lei, creându-se un prejudiciu în valoare de 70 de lei.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că ambele infracțiuni s-au realizat prin două acțiuni de luare prin violență, smulgere, a poșetelor din posesia persoanelor vătămate (acțiune ce a fost de natură a înfrânge rezistența victimelor). Cu privire la împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, instanța reține că faptele au fost săvârșite pe timpul nopții prin urmărirea și agresarea persoanelor vătămate vulnerabile din cauza vârstei înaintate, una dintre acestea având nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale în urma acțiunii inculpatului, pe care acesta a târât-o pe jos aproximativ 7-8 metri deoarece refuza să dea drumul la bunul din mâna sa. Inculpatul este necăsătorit, este neșcolarizat, nu știe să scrie și să citească în limba română, nu are loc de muncă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Amet Taifun la 4 ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Sentința a fost dată pe 8 iulie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt multi dastea in cta politia puneti mana pe ei mai repede puscarieeeeeee
1
0
Asta merita sa li se intimple magistratilor care dau pedepse blinde pentru fapte grave.
2
0
termina ...masteratul pe banii victimilor ca tot ce a studiat de mic face!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108