REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Condamnat pe viață, ar putea scăpa de pedeapsă! A pătruns în locuința unei octogenare, a bătut-o cu bestialitate, după care a violat-o

Condamnat pe viață, ar putea scăpa de pedeapsă! A pătruns în locuința unei octogenare, a bătut-o cu bestialitate, după care a violat-o

Replica API 17 septembrie 2018 | 14:50 336

Incredibil! Un condamnat pe viață a reușit să obțină mila judecătorilor în ceea ce privește reducerea pedepsei! După ce, timp de un an de zile, a formulat contestații peste contestatii, solicitând anularea pedepsei de condamnare pe viață, întrucât a depășit vârsta de 60 de ani, bărbatul a reușit în luna august să-i fie admisă acțiunea. Procurorii nu sunt de acord cu decizia instanței, așa căa u formulat recurs, cererea urmând a fi judecată pe 2 octombrie.

”Înlocuieşte pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicată condamnatului Manea Ion, în prezent în Penitenciarul Poarta Albă prin sentinţa penală nr. 78/29.10.1998 a Tribunalului Călăraşi definitivă prin decizia penală nr. 2686/25.06.1999 a Curtii Supreme de Justiţie, cu pedeapsa de închisorii pe timp de 25 ani si pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a si b C.pen pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Aplică art.64 lit.a si b C.pen. pe durata executării pedepsei principale. Deduce din pedeapsa de executat perioada efectiv executată de la 14.05.1998 la zi. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 123/1999 din 06.08.1999 si dispune emiterea unui nou mandat”, se arată în minuta Tribunalului, din 29 august.

Ion Manea este din Călărași și a fost condamnat pe viață, în 1998, pentru o crimă deosebit de gravă, violare de domiciliu și viol, cu mențiunea că, înaintea de aceste fapte, el a mai fost condamnat pentru violuri. Întrucât a împlinit 60 de ani între timp, el aflându-se la Penitenciarul Poarta Albă, a cerut înlocuirea pedepsei pe viață cu pedeapsa cu închisoarea (25 ani). Potrivit dispozițiilor art.55 alin.2 din Cod Penal 1969 ” în cazul în care cel condamnat la pedeapsa detențiunii pe viață a împlinit vârsta de 60 de ani în timpul executării pedepsei, detențiunea pe viață se înlocuiește cu închisoarea pe timp de 25 de ani”.

Menționăm că prin sentința penala nr. 78/29.10.1998 a Tribunalului Călărași, potrivit rolii.ro, s-a dispus condamnarea lui Manea la pedeapsa detențiunii pe viata pentru comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu si omor deosebit de grav in condițiile comiterii unei infracțiuni de viol. Se constată din fișa de cazier judiciar că petentul a mai fost condamnat la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de viol si violare de domiciliu, în 1992, la Judecătoria Oltenița și în 1996, pentru ca ulterior să fie condamnat, pe 29.10.1 998, deTribunalului Călărași, pentru infracțiuni similare, dar cu consecințe mult mai grave, pedeapsa in a cărei executare se află.

A pătruns în louința unei octogenare, a bătut-o cu bestialitate , după care a violat-o

Ion Manea a încercat, în urmă cu câțiva ani, să redeschidă cazul, solicitând revizuirea hotărârii care l-a trimis după gratii. Însă fără succes! Manea a fost condamnat la pedeapsa rezultantă a detențiunii pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav și violare de domiciliu, constând în aceea că, în noaptea de 12/13.05.1998, a pătruns prin efracție în locuința victimei, în vârstă de 82 ani, la acea vreme, pe care a ucis-o prin aplicarea unor multiple lovituri cu corpuri contondente, întreținând relații sexuale nefirești cu victima, căreia prin loviturile aplicate în mod repetat i-a provocat suferințe fizice deosebite, îndelungate în tim.

Condamnatul vorbea despre existența unor „ motive noi necunoscute de instanțe la judecarea cauzei ” constând în aceea că în anul 1998 probele de sânge nu au fost corect analizate, probele de sânge prelevate de la revizuent, în speță Ion Manea, necorespunzând celor ridicate de la locul săvârșirii faptei, iar din analizele I.M.L. nu rezultă că inculpatul ar fi săvârșit cele două fapte pentru care a fost condamnat. În plus, din examinarea dosarului cauzei instanța de apel a reținut că hotărârea de condamnare pronunțată are la bază probe certe de vinovăție, aceasta bazându-se pe întreg materialul probator administrat, inclusiv pe declarațiile inculpatului prin care a recunoscut comiterea faptei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ei tudorica- esti multumit de rezultatele eforturilor tale?, a meritat lupta ptr un puscarias?-- vei ajunge tu in locul acestor criminali, esti mai criminal decat toti acesti criminali la un loc
4
0
Ce fel de crestini sunteti daca n-aveti niciun pic de iertare in inimi? Dzeu e milostiv chiar si cu fiii sai cei mai rataciti. Voi de ce nu puteti fi?
1
9
Acel individ nu are cum sa se faca mai bun si ramane un pericol social. Trebuie sa fie extras si tinut definitiv la bulau.societatea e a celor cinstiti,cei ce gresesc pot fi reintegrate,insa cei ce fac rele cu intentie,deci nu din greseala,trebuiesc pedepsiti la modul cat mai aspru,chiar cu cruzime,pentru a-i descuraja pe altii sa devina antisociali.A lasa periculosi liberi inseamna a pedepsi societatea in ansamblul ei,deci ma pis pe ea de justitie dilie ocrotitoare de criminali!
13
0
Pai si ala care a omorat samsari cu ciocanul si ii arunca in canal la Agigea o sa scape. Oricum, a facut o gramada de bani in parnaie.
6
0
In realitate e mana lui Dragnea, vrea sa il scoata de acolo si sa il bage in partid, il face direct senator.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614