REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONDAMNAT pentru 0,3 kg de CANABIS trimise în România

CONDAMNAT pentru 0,3 kg de CANABIS trimise în România

Replica API 9 iulie 2021 | 13:05 1568

Alexandru Rogoveanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internațional de droguri de risc. Acesta este acuzat că ar fi trimis din Spania în România, 288,6 grame cannabis, cantitate care ar fi fost primită de alte trei persoane. Dosarul este disjuns din altă cauză în care Felician Marius Boțu, Bogdan Ionuț Rogoveanu și Alexander Ștefan Pavel au fost arestaţi pentru trafic de droguri, Alexandru Rogoveanu fiind cel care a trimis coletul cu droguri primit de cei trei. Alexandru Rogoveanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, de către Tribunalul din Constanţa, în data de 17 iunie 2021, însă decizia nu este definitivă, urmând să se judece apelul.

Oamenii legii din cadrul BCCO, coordonați de procurorii DIICOT au prins în flagrant mai mulți indivizi, în timp ce ridicau un colet cu droguri aduse din Spania. Trei persoane au fost reținute și propuse spre arestare. Coletul fusese trimis din Spania de către Alexandru Rogoveanu. În interiorul cutiei de carton a fost găsit un borcan din plastic, cu capac înfiletat, care conținea cantitatea de 300 de grame de muguri de canabis. Pentru disimularea drogurilor, expeditorul a introdus în colet și un recipient de jumătate de litru cu apă precum și circa 50 de grame de rășină cu miros balsamic pătrunzător.

500 de euro au costat drogurile

Alexandru Rogoveanu a primit de la cei trei suma de 500 de euro, contravaloarea drogurilor, el trimiţând ulterior, printr-o firmă de curierat, drogurile. În cursul judecății, inculpatul a recunoscut faptele reținute în sarcina sa prin actul de sesizare a instanței, regretându-le.

Ce a spus instanţa

La individualizarea pedepsei ce urmează a fi aplicată inculpatului instanţa a avut în vedere evaluarea pericolului concret al faptei, ţinând seama de cantitatea de mare de droguri de mare risc trimisă în România din Spania, în scopul vânzării împrejurarea că acest tip de infracțiuni a dobândit aspectul de fenomen social, ca întindere, în ultima perioadă de timp și pun în pericol una dintre cele mai importante valori ale societății și anume sănătatea publică. Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au hotărât condamnarea lui Alexandru Rogoveanu la 2 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A sifonat sigur n-are cum sa-i dea la trafic international 2 ani dativa in slbz de SIFOANE imperiale cati ai bagat la puscarie ma
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218