REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONDAMNATĂ după ce şi-a SNOPIT în BĂTAIE RIVALA în DRAGOSTE

CONDAMNATĂ după ce şi-a SNOPIT în BĂTAIE RIVALA în DRAGOSTE

Replica API 22 iulie 2021 | 11:08 2334

Elena A. şi Bianca A. au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi lipsire de libertate. Cele două sunt acuzate că au chemat victima la un salon de înfrumuseţare unde au sechestrat-o şi au bătut-o din cauză că ar fi umblat cu prietenul Elenei A.

Cum s-a petrecut agresiunea

Potrivit rechizitoriului, victima a primit un mesaj de la Elena A. prin care aceasta i-a solicitat sa vină să o ajute să machieze trei fete. Odată ce au ajuns în camera salonului, victima s-a așezat pe canapea iar Elena A. început să o chestioneze cu privire la relațiile pe care aceasta le-a avut cu iubitul inculpatei, lucru negat de victimă. Pentru că nu a recunoscut presupusa relaţie, victima a fost luată de la bătaie de cele două inculpate fiind lovită cu pumnii şi picioarele în cap. Chemat de cele două, prietenul Elenei A. a confirmat relaţia cu victima, fapt care le-a făcut pe cele două să reînceapă agresiunile asupra victimei. Persoana agresată a reuşit să scape în momentul în care au ieşit din salon, refugiindu-se în toaleta unui bar apropiat.

Ce a spus instanţa

În ceea ce privește comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, instanța a avut vedere, pe de o parte, că aceasta a fost comisă pentru a înlesni exercitarea violențelor asupra persoanei vătămate aspect ce denotă o anumită periculozitate a inculpatei, însă, pe de altă parte, instanța ține cont că lipsirea de libertate s-a întins pe o perioadă de doar 45 de minute, iar această a fost comisă pe fondul stării de gelozie a inculpatei, generată de relația persoanei vătămate cu iubitul acesteia, astfel că, în final, instanța reține că această fapta prezintă o gravitate redusă. Cât privește săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, instanța apreciază, de asemenea, că aceasta are o gravitate redusă, având în vedere, pe de o parte, numărul redus de îngrijiri medicale de care a avut nevoie persoana vătămată, respectiv 3-4 zile, și mijloacele folosite de acestea pentru provocarea leziunilor, și anume aplicarea loviturilor cu mâinile și picioarele, fără utilizarea vreunui alt corp dur, iar pe de alta, că inculpata a comis fapta pe fondul unei stări de gelozie, însă se are în vedere și premeditarea faptei. Instanţa a decis condamnarea Elenei A. la un an şi 3 luni de închisoare cu suspendare în timp ce Bianca A. s-a ales cu un an şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 11 mai 2021, dar nu este definitivă, urmând să se judece apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca incerc si eu metoda , ca numai suport teroarea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108