REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Condamnați la ani grei după ce aproape că și-au omorât partenerul de pahar

Condamnați la ani grei după ce aproape că și-au omorât partenerul de pahar

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 1062

Consumul de alcool a dus, de foarte multe ori, la evenimente nefericite și chiar la tragedii. La un pas de tragedie au fost și Cristian P. și Gheorghe-Viorel P., care aproape că au omorât un consătean după ce chefuiseră cu acesta la barul din comună.

Desfășurarea faptelor

Conform anchetei, cei doi inculpați, aflându-se pe terasa unui magazin din localitatea Negureni, pe fondul unui conflict spontan au aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice ce s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri dure, contondente, dintre care unul alungit, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale, leziuni toraco-pulmonare punând în primejdie viața victimei prin hemopneumotorax stâng și pneumomediastin cu fenomene de insuficiență respiratorie acută pentru care a necesitat asistență medicală de urgență.

Ce a declarat victima!

Conform declarațiilor victimei, aflându-se împreună cu mai multe persoane, printre care și inculpații pe terasa unui magazin din localitatea Negureni, aceștia au consumat împreună băuturi alcoolice, situație în care, pe fondul discuțiilor diverse pe care aceștia le-au avut, au început să-și adreseze cuvinte injurioase și amenințări cu bătaia când, la un moment dat, Cristian P. a agresionat persoana vătămată aplicându-i lovituri cu pumnii la nivelul feței. Datorită atitudinii și intervenției celor de la masă conflictul fizic a încetat, iar după puțin timp, în timp ce persoana vătămată a plecat spre casă urmând traseul din spatele magazinului fost surprins de cei doi inculpați care, fiind înarmați cu obiecte contondente probabil, bâte, scânduri, ori toporul pe care l-au predat autorităților au atacat persoana vătămată aplicându-i mai multe lovituri pe suprafața întregului corp cu pumnii, picioarele și cu obiectele contondente cu care erau înarmați. În urma loviturilor primite, persoana vătămată a căzut la sol, loc unde, din probatoriul cauzei, rezultă că a mai fost agresionată de către cei doi inculpați, rămânând în stare de inconștiență, după care inculpații au părăsit locul agresiunii, abandonând persoana vătămată.

Motivarea instanței

Prin urmare, se poate concluziona că inculpatii nu numai că au acceptat rezultatul morții persoanei vătămate , dar l-au și urmărit, în semn de răzbunare pentru conflictul verbal nesemnificativ declanșat de aceasta, considerând că acea corecție era meritată și este suficient să fie examinate planșele foto, aflate la dosar, realizate imediat ce victima a fost găsită (inertă, inconstientă, murdară de sânge și tumefiată pe toata suprafața corpului, pentru a percepe cu adevărat intenția inculpaților din cauza de față. In aceste conditii, apreciind că fapta inculpaților a fost dovedită cu mijloacele de probă administrate în cauză și la care s-a făcut referire mai sus, se va dispune condamnarea acestora la pedepse cu închisoarea, în limitele prevăzute de lege.

Pedepsele primite de cei doi

Instanța a decis condamnarea lui Cristian P. la 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, Gheorghe-Viorel P. a primit 8 ani de închisoare pentru aceeași faptă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Negureni este o localitate rupta de lume, un satulet amarat care apartine de comuna Baneasa. Gasim aici oameni nescoliti, abrutizati de izolare si care se ocupa de animale sau furtul de pe terenurile agricole. Il inteleg pe primarul Colis din Baneasa care a tras cu arma de vanatoare din dotare dupa aceste specimene.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920