REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Condamnații din dosarul Colectiv caută tergiversarea cazului

Condamnații din dosarul Colectiv caută tergiversarea cazului

Replica API 28 octombrie 2020 | 00:00 1357

Președintele completului de judecată care dezbate apelurile din dosarul Colectiv l-a amendat cu două mii de lei pe avocatul Traian Popescu, cel care o apără pe patroana firmei care a distribuit artificiile în clubul Colectiv, Daniela Niță.

Concret, înainte de a se discuta probele cerute de inculpați în dosar, instanța a constatat că Daniela Niță a depus marți seară o cerere de amânare a judecării procesului miercuri, pe motiv că nu ar mai avea apărător ales.

În fața instanței Niță a arătat miercuri că ar fi renunțat subit la serviciile avocatului ales pentru divergențe în construcția apărării și că dorește să angajeze un alt avocat.

Președintele completului de judecată a ascultat, vizibil iritat, susținerile Danielei Niță după care a dat cuvântul procurorului de ședință.

Magistratul a devoalat în sala de judecată faptul că avocatul Traian Popescu, deși avea o cerere anterioară depusă cum că ar fi suspect de infectare cu noul coronavirus ar fi fost prezent la o ședință de judecată, la un moment situat după formularea respectivei cereri.

Abuz de drept

„Președinte complet: Avocatul nu a anunțat că a reziliat contractul cu Niță Daniela. O obligație a acestuia ca apărător.

Instanța stabilește că exista apărătorul din oficiu al Danielei Niță dar și avocat al societății Golden Idea Fireworks

Procuroul: Același avocat Popescu a cerut la termenul trecut amânare pentru că din motive medicale ce țin de pandemie nu se poate prezenta dar noi am aflat că el a fost în sala de judecată de la CAB după acel moment, la un dosar.

Trebuie să verificam daca nu se pune problema unui abuz de drept în ceea ce privește pe Niță Daniela și eventual o favorizare pe acest segment de către domnul avocat.

Avocatul din oficiu: Stiu dosarul, l-am studiat temeinic dar privind probele Niță mi-a cerut să discute doar cu un avocat ales.

Avocat al partilor civile: Vazand ca domnul avocat e încă aparator ales cererea de amanare nu poate fi decât respinsa.

Nita: Traian Popescu aștepta in 18 răspunsul la testul covid...

Președintele complet: Nu sunteți acum apărătorul apărătorului dvs!

Atat fata de cererea lui Niță dar și toate ce ce se vor formula de acum încolo pentru acest motiv al amânării să știți următoarele. Acest dosar e înregistrat în iunie. A început în septembrie. Termen suficient pentru toate părțile.

Am calculat posibila imposibilitate a unor persoane din dosar. O astfel de cerere nu este justificata. Dar o asemenea cerere cu o astfel de justificare...ca aseară si-a angajat știind ca e termen.

Va puteți angaja cati avocați vreți și când vreți dar nu cu necesitatea amânării cauzei. Aveți apărător ales. A fost amendat. Nu avem nicio dovadă că s-a reziliat vreun contract care la acest moment pare perfect valabil . Aveți și apărător din oficiu.

Doriți, nu doriți, sunteți obligată să colaborați cu apărătorul din oficiu. Ceea ce ați făcut dumneavoastră e o cerere aproape de un abuz procesual.

Nita: E ultima cerere de acest tip...

Președinte complet: Nu discutam individual...”, a fost dialogul dintre instanță și inculpata care încerca să amâne judecarea procesului, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102