REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Condițiile din MICROBUZELE GMS, reclamate de Primăria Năvodari către Consiliul Județean Constanța

Condițiile din MICROBUZELE GMS, reclamate de Primăria Năvodari către Consiliul Județean Constanța

Replica API 5 iulie 2019 | 00:10 1323

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, viceprimarul Liliana Mara și directorul Poliției Locale s-au întâlnit, joi, 4 iulie a.c., cu reprezentați ai Consiliului Județean Constanța și ai Poliției Naționale pentru a discuta condițiile de transport oferite de firma Grup Media Sud, care deține licența pe traseul Năvodari-Constanța.

Discuția vine ca urmare adresei primarului Florin Chelaru care informează CJC privind faptul că operatorul nu îndeplinește, în acest moment, condiții minime pentru realizarea serviciului de transport public persoane, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari. Dintre problemele semnalate de călători, în repetate rânduri, se impun a fi menționate: supraaglomerarea microbuzelor, lipsa aerului condiționat și a mobilierului deteriorat din microbuze, comportamentul neadecvat al șoferilor în relația cu pasagerii, nerespectarea programului de transport; șoferi care nu opresc în stații, călătorii cu abonamente și persoanele cu dizabilități nu sunt lăsați să urce, folosirea de mijloace de transport vechi și foarte uzate.

„De asemenea, având în vedere faptul că Primăria Năvodari nu are pârghii sau competențe legale pentru a controla sau amenda transportatorul, primarul Florin Chelaru a solicitat Consiliului Județean și instituțiilor abilitate să ia măsuri care să ducă la îmbunătățirea serviciilor prestate de operatorul Grup Media Sud.

Vom reveni în perioada următoare cu rezultatele măsurilor de control și verificare, la care vor participa, în calitate de supervizor, și reprezentanți ai Primăriei Năvodari”, au mai transmis reprezentanții administrației publice locale.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutieri, ai CJC, Primăriei Năvodari, Poliției Naționale și Poliției Locale au oprit joi în trafic microbuzele transport persoane pe această rută, concluziile fiind unele cât se poate de elocvente.

În urma controalelor, operatorul Grup Media Sud, cel vizat de majoritatea reclamațiilor cetățenilor, a primit, joi, 4 iulie, amenzi în valoare de aproximativ 25.000 lei pentru încălcări flagrante atât ale legislației în vigoare, cât și ale obligațiilor prevăzute în caietul de sarcini.

Printre deficiențele constate se numără: încărcarea microbuzelor peste capacitatea maximă; microbuze aflate în stare deplorabilă: uși legate cu sârmă, scaune rupte și mizerabile, gunoaie, lipsa aerului condiționat; lipsa actelor asupra șoferilor, călători care nu au primit bilete

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/microbuzele-gms-de-pe-ruta-navodari-constanta-controlate-la-sange-s-au-aplicat-amenzi-de-aproximativ-25-000-lei-396024/

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Calatoresc zilnic pe ruta asta si am observat ca firma a achizitionat masini noi iar cat despre timpul de asteptare este foarte scurt. Daca tot cautati sa faceti schimbari parerea mea e sa incepeti cu voi, nu sa stati in fiecare zi sa faceti controale cand lumea este multumita. Acum 2 zile se putea observa cum cineva este rau intentionat din partea controlului spunand in masina "acum nimeni nu are nimic de reclamat?". Incercati sa va castigati voturile facand ceva constructiv!! Dezvoltati infrastructura in Navodari, inclusiv Mamaia Nord!!
0
1
Primaria Navodari este PSD-ista ! Patronii G.M.S. sunt Babinciuc senior si Babinciuc junior ... PSD -isti de marca ! Primaria Navodari nu stie cum sa dreaga busuiocul cu navodarenii ... la anul vin alegerile locale si dupa sondaje, consilierii locali Primaria Navodari sunt disperati ! Vor fi luati la puricat de noua conducere si de Curtea de Conturi pt jaful facut !
3
0
daca era grijuli nu dadea acord de la inceput nu acum cand o zgudue ca n are ce ssa faca... chiar? c putea face??? multe, dar.... nterese
1
0
si multumim lui dzeu e plin de dastia la navodari
0
0
Dar cotetele lui Gherasim escrocu si ale lui Traian Moga ? Pe cand date la casat ? Cosciuge pe roti!
3
0
Cati dintre operatorii care opereaza interurban refuza calatoria persoanelor cu dizabilitati, trebuiesc pedepsiti toti!!
3
0
Pentru faptul ca a luat atitudine domnul primar Florin Chelaru merita tot respectul
1
6
solutia buna ar fi ca orice persoana autorizata care detine microbuz in bune conditii sa faca traseul fara licienta de traseu care oricum se ia pe spaga si relatii. Patronu merge cu mertanu si clima iar in microbuze nu investeste deoarece banii merg in spagi pentru autorizare. primari.sefi de consilii.consilieri si alti functionari.
7
2
daca tot tu castigi licitatia inseamna ca ori esti prea puternic pt romania ori noi suntem tratati ca ultimii oameni . Nu corespunzi din nici un punct de vedere , rable , soferii lucreaza in regim de care pe care , opresc cati bani vor , iar tu trebuie sa taci ca nu ai altii .
5
0
Dar cu drumul pina la Rompetrol ce faceti? V-ati laudat ca-l reparati anul acesta. E bine ca semnalati problemele de transport, dar in curtea voastra cand va apucati de treaba?
9
1
ne intalnim, ca sa ne intalnim....apoi mergem la una mica.
6
1
Dar de linia 22 nu se zice nimic? Acum pe caldurile astea au grafic din 30 in 30 minute.
5
1
DUMITRASCU PRIMARUL ORASULUI NAVODARI !!! E EL MAI BOU DAR MACAR SE IMPLICA
13
1
Intr-o tara normala nu s-ar urca nimeni in mizeriile alea si ar inchide singuri, dar la noi daca faci maine o linie de transport cu caruta si e mai ieftin cu 50 de bani e full, oameni fara educatie si cultura care nu se respecta, exact ce isi doreste PSD!
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614