REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Conducător auto prins în flagrant în timp ce dădea mită

Conducător auto prins în flagrant în timp ce dădea mită

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:00 176

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au prins în flagrant, vineri, 19 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 40 ani, din localitatea Căpâlnița, județul Harghita, în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 500 lei și un litru cu palincă, unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita. În schimbul mitei, polițistul ar fi trebuit să nu continue cercetările într-un dosar penal, în care bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și fără permis de conducere.

În fapt, în ziua de 15 ianuarie a.c., agentul de poliție s-a prezentat la sediul Serviciul Județean Anticorupție Harghita și a formulat un denunț din care rezulta că, la data de 12.01.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a oprit în trafic o persoană care conducea un autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal. Ulterior, în data de 14.01.2018, bărbatul aflat la volan l-a contactat pe polițist spunându-i că face orice și îi oferă bani sau bunuri, pentru a nu continua cercetările. Astfel, vineri, 19 ianuarie a.c., acesta s-a prezentat la sediul postului de poliție, ocazie cu care i-a oferit polițistului suma de 500 lei și un litru de palincă cu scopul de a nu continua cercetările pentru cele două infracțiuni săvârșite anterior.

Cu această ocazie, procurorul de caz, împreună cu ofițerii S.J.A. Harghita, au procedat la constatarea în flagrant a infracțiunii de dare de mită, iar suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În prezent cercetările continuă față de inculpat, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Harghita.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108