REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Conducerea Argus a suspendat dreptul de vot a 24 dintre acţionarii lui Chelu, suspectaţi că acţionează concertat

Conducerea Argus a suspendat dreptul de vot a 24 dintre acţionarii lui Chelu, suspectaţi că acţionează concertat

Replica API 23 februarie 2013 | 00:00 164

Decizia se referă la 10,393% din capitalul social

Decizia se referă la 10,393% din capitalul social

24 de acţionari, persoane fizice şi juridice, nu mai au drept de vot în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Argus SA Constanţa, după ce Consiliul de Administraţie le-a retras acest drept întrucât s-a constatat că acţionează concertat, se arată într-un document emis de societatea constănţeană.

Cei 24 de acţionari deţin 3.718.806 acţiuni, care reprezintă 10,393% din capitalul social al Argus SA. O lectură sumară a listei cu acţionarii care acţionau concertat relevă un aspect cât se poate de previzibil: absolut toate firmele şi persoanele fizice cărora li s-a retras dreptul de vot fac parte din gruparea controversatului milionar Cătălin Chelu. Iată şi lista celor 24 care acţionau împotriva legii şi a intereselor Argus SA: Alfa Line SA Galaţi, Altur SA Slatina, Amicosottis SA Galaţi, Amirastar Trading SA Galaţi, Celule Electrice SA Băileşti, Comat SA Galaţi, George Constantinescu, Delmato Grup SA Galaţi, Electroargeş SA Curtea de Argeş, Favil SA Râmnicu Vâlcea, Galgros SA Galaţi, Lacta SA Giurgiu, Libron Consulting SA Galaţi, Lidas Prod SRL Zimnicea, Lineas Trade SA Galaţi, Mattera Com SA Galaţi, Giulio Nelu Patriche, Pneu Service SA Galaţi, Prosanio SA Tecuci, Scop Line SA Galaţi, Scule de Filetat SA Sf. Gheorghe, Cati Constanda Simion şi SPIT Bucovina SA Suceava. Toate firmele de mai sus, precum şi cele trei persoane fizice, sunt controlate de Cătălin Chelu şi fac parte din arsenalul său de societăţi folosite aproape exclusiv pentru speculaţii bursiere, chiar dacă nu mai produc nimic sau sunt în faliment. Una din marile victime ale speculaţiilor lui Chelu este, de altfel, Argus SA Constanţa, unul din cei mai mari producători de ulei vegetal din România. "Replica" a arătat de mai multe ori, în ultimii ani, cum Chelu a devalizat Argus cu milioane de euro, aducând societatea constănţeană în pragul dezastrului. Milionarul gălăţean, arestat la un moment dat după ce a încercat să-l mituiască pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu, deţine mai mult de jumătate din acţiunile Argus SA, dar refuză să facă ofertă publică de vânzare, aşa cum îl obligă legea. Concomitent, încarcă Argus cu cheltuieli inutile (milioane de euro pentru produse de la alte firme de ale sale, datorii neachitate etc.) şi profită cât poate de statutul său pentru a secătui firma constănţeană.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218