REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Conducerea Cirque du Soleil, preluată de un grup de creditori

Conducerea Cirque du Soleil, preluată de un grup de creditori

Replica API 20 august 2020 | 00:00 949

Un grup de creditori ai Cirque du Soleil a anunţat marţi seara că va prelua controlul trupei canadiene de circ greu afectată de datorii, oferta sa fiind considerată cea mai bună în urma unei licitaţii care s-a încheiat la sfârşitul zilei, informează miercuri agenţia AFP, citată de Agerpres.

Doritorii au avut timp până marţi după-amiaza să prezinte o propunere superioară celei formulate de o duzină de creditori conduşi de fondul canadian Catalyst Capital Group, cel mai important creditor.

Circul, plasat sub protecţia tribunalelor, a indicat marţi seara că nu a primit o ofertă superioară celei formulate de creditori, estimată la peste 1,2 miliarde de dolari americani (1 miliard de euro), potrivit mass-media canadiene.

Oferta creditorilor va trebui validată de justiţia din Quebec în cursul săptămânilor următoare.

Gabriel de Alba, director general în cadrul Catalyst, a salutat într-un e-mail transmis AFP acest "rezultat excelent pentru Cirque", angajaţii, artiştii şi partenerii acestuia. "Acum, după încheierea recentelor demersuri ale companiei, aşteptăm cu nerăbdare să închidem rapid tranzacţia şi să sprijinim compania pentru a reînnoi magia şi arta care au făcut din Cirque du Soleil o forţă creativă şi o marcă emblematică la nivel mondial", a declarat el.

Înfiinţată la Quebec în 1984, trupa Cirque du Soleil a fost nevoită să anuleze în martie 44 de producţii din mai multe zone ale lumii din cauza pandemiei de coronavirus. Compania a dispus plasarea în şomaj tehnic a 4.679 de acrobaţi şi tehnicieni, 95% dintre angajaţii săi. Majoritatea au fost concediaţi la sfârşitul lunii iunie, când grupul a solicitat protecţia tribunalelor - plasarea sub protecţia Legii falimentului.

Acordul cu grupul de creditori, anunţat la jumătatea lunii iulie, înlocuieşte oferta de preluare pe care circul cu sediul în Montreal a încheiat-o la finele lunii iunie cu actualii săi acţionari, fondurile de investiţii TPG din SUA şi Fosun din China, precum şi Caisse de depot et placement du Quebec (CDPQ).

Conform acordului, creditorii ar urma să injecteze 300 până la 375 de milioane de dolari în compania Cirque du Soleil, potrivit Globe and Mail. Aceştia ar fi acceptat de asemenea să reducă datoria garantată a circului de la 1,1 miliarde de dolari la 300 de milioane de dolari. De asemenea, creditorii au promis că sediul social al Cirque du Soleil va rămâne la Montreal timp de cel puţin cinci ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218