REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conducerea CN APM din nou faţă în faţă cu operatorii portuari

Conducerea CN APM din nou faţă în faţă cu operatorii portuari

Replica API 17 noiembrie 2016 | 00:00 272

Noutăţi

Noutăţi

Operatorii portuari din Portul Constanţa au participat, marţi, 15 noiembrie 2016, la sediul Administraţiei Porturilor Maritime, la o nouă întâlnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuară. Reprezentanţi ai operatorilor portuari reuniţi în cadrul Organizaţiei Patronale „Constanta Port Business Association”, cât şi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare au aflat cu acest prilej de la Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA Constanţa, faptul că recent a fost modificat Regulamentul European privind ajutorul de stat acordat operatorilor portuari.

O altă noutate adusă la cunoștința operatorilor portuari este aceea că este promovată de Comisia Europeană o Directivă UE ce reglementează situația în care operatorii portuari care fac investiții în scopul modernizării și creșterii capacității de operare pot încheia cu administrația portuară contract de concesiune pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să își poată amortiza investiția.

Au fost prezentate în cadrul întâlnirii proiectele de dezvoltare a Portului Constanța, incluse în Master Planul Portului Constanța și în programele de finanțare POIM și CEF, propuse de CN APM SA Constanța pentru a obține finanțare europeană. Un interes deosebit din partea administrației se acordă proiectului pentru realizarea dragajului de întreținere, proiectelor de modernizare a sistemului de distribuție energie electrică și a sistemului de canalizare pe platforma portuară, proiectului de refacere a unor racorduri CF în dana 80. Referitor la Master Planul Portului Constanța, Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanța, a declarat că forma acestuia revizuită cu observațiile aduse de operatorii portuari va fi propusă pentru aprobare în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, în forma agreată de comun acord cu reprezentanții comunității portuare.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614