REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Conducerea Colegiului „Mihai Eminescu” e REVOLTATĂ și ia atitudine, după mizeria găsită de Protecția Consumatorilor!

Conducerea Colegiului „Mihai Eminescu” e REVOLTATĂ și ia atitudine, după mizeria găsită de Protecția Consumatorilor!

Replica API 18 iunie 2018 | 00:27 1368

Un coșmar cu ochii deschiși, în centrul orașului” – astfel a descris Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța ceea ce au găsit angajații instituției de control în două spații aparținând unei firme comerciale din Constanța, printre care unul fiind punct de desfacere în incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” Constanța. Produse de patiserie preparate în spații insalubre, pe suprafețe ruginite, erau apoi livrate elevilor de la unitatea de învățământ din municipiul Constanța. Drept pentru care, comisarii au dispus sistarea activității firmei și aplicarea unei sancțiuni de 30.000 de lei, pentru împiedicarea controlului și 5.000 de lei, pentru toate neregulile găsite.

Referitor la cele semnalate, având în vedere că este vorba despre un punct de desfacere din incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” Constanța, conducerea instituției, respectiv prof. Stelian Marinescu și prof. Bianca Ibadula, au transmis că sunt revoltați de ceea ce au aflat din presă despre condițiile de preparare a produselor. Mai mult, în cadrul Consiliului de Administrație urmează să se pună în discuție rezilierea contractului de închiriere a spațiului de către firma aflată în culpă.

„Ne declarăm profund revoltați de ceea ce am aflat din presă referitor la condițiile de igienă improprii, descoperite la sediul firmei care prepara alimentele aduse la Colegiul Național "Mihai Eminescu". Personalul angajat al colegiului nu are dreptul de a controla activitatea comercială a unei firme și de a verifica legalitatea procesului de producție a alimentelor destinate consumului elevilor, în școli, dar salută acțiunea celor de la OPC și le mulțumește pentru informații, măsuri și sancțiuni. Ele trebuie să fie drastice și exemplare! Ne-am fi dorit ca aceste controale să fie mai dese și mai amănunțite și îi încurajăm pe elevii noștri să ne semnaleze orice abatere și să se adreseze organelor competente în acest domeniu. Colegiul National "Mihai Eminescu" se disociază de acțiunea firmei care a încălcat grav normele de igienă și precizează că alimentele vândute la chioșc nu erau preparate în cadrul liceului, ci erau pregătite într-un imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, aflat în apropierea Irish Pub- fapt menționat și în raportul OPC publicat în presă- și aduse în fiecare dimineață la liceu. Această situație gravă se va discuta în cadrul Consiliului de Administrație și se va propune rezilierea contractului de închiriere a spațiului cu firma aflată în culpă.

Dragi părinți, vrem să vă asigurăm că mereu am făcut și vom face toate demersurile necesare pentru a asigura elevilor noștri, în cadrul liceului, o existență fericită, desfășurată în normele igienico-sanitare și morale. Întreaga noastră activitate are în vedere dezvoltarea sănătoasă, frumoasă și armonioasă a copiiilor dumneavoastră”, se precizează în adresa semnată de directorii Colegiului Național "Mihai Eminescu", prof. Marinescu Stelian și prof. Ibadula Bianca.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: https://www.replicaonline.ro/pericol-pentru-sanatate-la-magazinul-de-la-liceul-eminescu-imagini-de-cosmar-produse-preparate-in-catacombe-358467/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La catacombele de pe mircea e deschis in continuare. A cotizat jegosu?
0
0
Jegosul de iancu inca are deschis chioscul de pe mircea!!!
3
0
Cand accepti o firma care sa distribuie mancare copiilor in liceul pe care il conduci, nu verifici si in ce conditii isi desfasoara activitatea ???? sau nu era important ?
2
0
Ce treaba are conducerea liceului cu chioscul ala? Spatiul e inchiriat, vinde acolo altcineva, care nu se afla sub conducerea liceului! Dar e asa de usor sa manaci rahat cand habar n-ai despre ce e vorba! Asta pentru cei ce cer demisia directorilor scolii pentru asa ceva! Sunteti cumva profesori nemultumiti ca n-ati ajuns voi directori? Ha!
0
1
Conducerea liceului ar trebui demisa pentru ca a pus viata copiilor in pericol.Fara nicio discutie!Ei chiar nu au fost niciodata la sediul firmei sa vada ce e acolo?In cazul acesta....scuzele sunt degeaba.
2
0
Paris iancu....
3
2
Conducerea liceului minte! Cred ca acest spatiu a fost inchiriat in urma unei licitatii!! Daca'i asa...inseamna ca a existat un caiet de sarcini unde poti stipula ca daca face productie sa poti verifica spatiul avand in vedere ca e vorba de copii liceului pe care'l pastoresc...dar cum interesele's mari...ii doare la basca! Rusine! Scuzele nu rezolva bataia de joc ! E prea mult! E dus la extreme!
1
1
Pun pariu ca e ma-ta.
2
2
Pun pariu ca sunt makidoni
5
5
Produsele erau fabricate in alta parte , nu in liceu. In zona Irish Pub.
4
0
Revoltati pe dracu! Toti elevii stiau ca magazinul ala e jegos si ca vanzatoarea punea mana pe toate cele si nu se spala niciodata pe maini. Doar conducerea nu stia !!!
5
3
Panaramele astea care sunt la conducerea liceului chiar nu stiau ce se afla in spatiul scolar ? Hai , bai , ca macane ! Cui spuneti asemenea bazaconie ? De unde va luati voi lunar comisionul ? Secaturi ! In loc sa va dati demisia pentru indolenta si complicitate , faceti teoria chibritului ? Demisia , mascaricilor ! Chiar nu v-a mai ramas nicio farama de rusine ? Cu tupeu inainte , ciocoi ce sunteti ? La puscarie !
17
6
La puscarie pe viata cu patroana tara lunga rusine s-ti fie ca esti si tu parinte de copil amenda maxima domnilor de la opc
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218