REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Conducerea Enel Constanţa pune umărul la evaziune

Conducerea Enel Constanţa pune umărul la evaziune

Replica API 16 ianuarie 2012 | 00:00 284

Boşănceanu şi romii de la Cuza Vodă, toleraţi cu branşamentul ilegal?

Boşănceanu şi romii de la Cuza Vodă, toleraţi cu branşamentul ilegal?

Construcţii în care se derulează activităţi cu încălcarea legilor din România sunt alimentate cu energie electrică, deşi numai directorii angajaţi de italienii de la ENEL ştiu (sau nu?) cum anume a fost posibilă branşarea. Acţiunea de demolarea a Hotelului Histria din Mamaia, demarată anul trecut, a scos la iveală şi un branşament ilegal, asta pe lângă construcţia realizată abuziv. După câteva ore de la solicitarea echipei ENEL, care să verifice dacă hotelul este legat ilegal la curent sau nu, au apărut şi "muţii" companiei de furnizare a energiei. Au săpat şi au plecat, ţinând concluziile pentru ei, pentru ca alte autorităţi să ne... lumineze: este vorba despre un branşament ilegal.

Culmea, la hotel există un contoar, iar după cum se ştie, există persoane angajate de Enel să verifice, periodic, ce scrie "la cutiuţă". În asemenea condiţii, e de neînţeles cum nu au sesizat angajaţii Enel nici branşamentul ilegal, nici consumul peste media unui amărât de hotel cu trei etaje, nici faptul că hotelul s-a mai înălţat cu două etaje! În dosarul de branşare, solicitantul explică despre ce construcţie este vorba. Nu ne îndoim că cercetările continuă în privinţa hotelurilor lui George Bosânceanu (fost Boşănceanu), iar pe lângă confirmarea evaziunii fiscale la care făcea referire la un moment dat Garda Financiară, va urma şi o verificare atentă a celor care conduc Enel Constanţa. nu de alta, dar situaţia seamănă a favorizarea... evazionistului, lucru perfect valabil şi în cazul Hotelului Scorillo din Constanţa. Aici, după mai multe zile de ciorovăială între anchetatori şi reprezentanţii Enel, spun sursele noastre, unitatea lui Bosânceanu a fost debranşată. Pe lângă cele două exemple, adăugăm că acelaşi Bosânceanu mai are o construcţie ridicată pe strada Rândunelelor, de asemenea fără autorizaţii. Sau, dacă are, acest lucru urmează să fie confirmat de către Primăria Constanţa. Şi pentru această clădire (ar fi a patra deţinută fără acte în regulă de afacerist) branşamentul este tolerat de către ENEL, asemenea situaţiei celor 40 de case construite abuziv de romii evazionişti din Cuza Vodă. Însă aceasta este o altă poveste, asupra căreia vom reveni.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218