REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Conducerea Liceului Eminescu i-a interzis profesoarei din dosarul de proxenetism să mai calce în instituţie

Conducerea Liceului Eminescu i-a interzis profesoarei din dosarul de proxenetism să mai calce în instituţie

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 1980

Margareta Drăguţ, în faţa comisiei: "Regret faptele"

Margareta Drăguţ, în faţa comisiei: "Regret faptele"

O comisie de cercetare s-a întrunit la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, pentru a "hotărî" soarta Margaretei Drăguţ, cadrul didactic cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar de proxenetism. Aceasta a menţionat că regretă implicarea în respectivele acţiuni, însă comisia a hotărât ca orele susţinute de Margareta Drăguţ să fie preluate de un alt profesor de informatică.

"Da, o comisie de cercetare s-a întrunit în cadrul liceului pentru a hotărî în privinţa situaţiei doamnei Margareta Drăguţ. I s-a luat dirigenţia şi i s-au luat toate orele. Prin urmare, toate atribuţiile şcolare au fost preluate de o colegă de informatică. Doamna a solicitat un concediu fără plată, de şase luni, pe care, în decurs de 30 de zile, Inspectoratul Şcolar îl va aproba sau nu. Dumneaei a spus că regretă implicarea în acele acţiuni pentru care este cercetată şi, de asemenea, regretă şi asocierea nefericită între activitatea ei extraşcolară şi numele Colegiului Naţional Mihai Eminescu", a declarat, pentru "Replica", Bianca Ibadula, consilierul de imagine al Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Cât despre posibilitatea ca profesorul să îşi piardă locul de muncă, Bianca Ibadula a precizat: "Nu am primit încă răspunsul la acea adresă scrisă către DIICOT. În momentul în care vom primi răspunsul şi vom vedea ce încadrare au aceştia pentru activitatea doamnei, în conformitate cu codul muncii şi cu legea Educaţiei, vom lua măsurile respective. Momentan, este cercetată, sunt nişte indicii privind implicaţia doamnei. Până atunci i-am restricţionat până la interzicere accesul în şcoală, degrevând-o de toate atribuţiunile". Reamintim că un scandal sexual uriaş s-a stârnit în Constanţa, implicate fiind şi minore! O profesoară de la Liceul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, erau pioni importanţi în gruparea infracţională, care racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul unui salon de masaj erotic. Este vorba despre Pink Cats, al cărui administrator este Claudiu Giorson Belecciu, chiar concubinul cadrului didactic, dar şi cel care în urmă cu doi ani "vindea" poliţiste şi secretare la preţuri accesibile. Treburile erau bine împărţite, respectiv profesoara posta anunţuri pe internet, poliţistul îi ţinea la curent cu controalele oamenilor legii şi ajuta la transportarea acestora de la o locaţie, la alta, iar fostul jandarm punea la dispoziţia acestora un apartament. Însă, la data de 26 ianuarie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, dar au descins şi la sediul Pink Cats, de pe strada Dumbrava Roşie.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614