REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Conducerea Liceului Kemal Ataturk ascunde sub preş furturile din internat?

Conducerea Liceului Kemal Ataturk ascunde sub preş furturile din internat?

Replica API 2 martie 2012 | 00:00 610

Percheziţii ale Poliţiei, pentru recuperarea bunurilor

Percheziţii ale Poliţiei, pentru recuperarea bunurilor

Furtul unui laptop din internatul Colegiului Kemal Ataturk din Medgidia naşte controverse între autorităţi şi reprezentanţii unităţii de învăţământ. Pe de o parte, poliţiştii susţin că s-au efectuat percheziţii pentru recuperarea unor bunuri sustrase din incinta liceului respectiv, pe de altă parte, directorul acestuia spune că nu este chiar aşa. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Medgidia, este vorba despre mai multe obiecte electronice, printre care laptopuri, unităţi de calcul şi telefoane, furate şi valorificate, ulterior, prin intermediul unui site de anunţuri de mică publicitate, cumpărători fiind mai multe persoane din Agigea.

"Este vorba despre 4 persoane, elevi ai liceului Kemal Ataturk, proveniţi din judeţ, dar care stăteau în internatul unităţii de învăţământ. Aceştia au furat mai multe echipamente pe care le-au vândut apoi unor tineri de prin Agigea, prejudiciul fiind estimat în jurul sumei de 6.000 de lei. Poliţiştii i-au identificat pe cei 4 şi au fost întocmite forme premergătoare începerii urmăririi penale. Acum se încearcă recuperarea bunurilor şi restituirea acestora proprietarului de drept", ne-a declarat poliţiştii. În schimb, directorul liceului, profesorul Accan Mologani, ne-a declarat că nu este vorba decât de un laptop. "Un elev aflat în internat a sustras laptopul unei alte eleve, aflată tot în internat, cu intenţia de a-l valorifica, incident petrecut în urmă cu două zile. Din liceu nu se poate fura, pentru că avem supraveghere şi monitorizare video interior şi exterior. Stăm mai bine la acest capitol, faţă de alte licee. Azi de dimineaţă (ieri-n.r.) am rezolvat problema, în sensul că am recuperat bunul şi am făcut tot ce puteam face în această privinţă, cum ar fi mustrarea, scăderea notei la purtare şi anunţarea părinţilor. Totodată am sesizat şi Poliţia. Eu zic că ne-am mişcat repede, dar oricum nu a fost nimic grav", ne-a declarat directorul unităţii de învăţământ. Cum ambele surse sunt demne de încredere, putem deduce că adevărul este pe undeva pe la mijloc.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218