REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conducerea Oil Terminal merge în instanţă cu sindicaliştii grevişti

Conducerea Oil Terminal merge în instanţă cu sindicaliştii grevişti

Replica API 14 martie 2012 | 00:00 130

Wagner face apel către angajaţi să-şi vadă propriile interese, nu ale sindicatelor

Wagner face apel către angajaţi să-şi vadă propriile interese, nu ale sindicatelor

În cursul zilei de ieri, la sediul Oil Terminal a avut loc o conferinţă de presă legată de evenimentele din ultima perioadă. Cu acest prilej, conducerea societăţii a anunţat că, în urma acţiunii greviştilor, salariile acestora vor avea de suferit. "Ca urmare a eşuării negocierilor salariale, datorată atitudinii sindicatului, de inexplicabilă respingere totală a oricăror compromisuri, societatea începe să înregistreze pierderi pe fondul opririi activităţilor curente de peste două miliarde lei pe zi. Informăm salariaţii că în această situaţie veniturile dumnealor vor scădea proporţional cu pierderile societăţii, începând cu data de 12 martie, situaţie în care se va regăsi în mod dureros la lichidarea lunii martie din data de 14 aprilie, când salariile vor fi diminuate pe deoparte de salariul unui grevist, care nu conţine nici spor, pe de altă parte de scăderea dramatică a veniturilor societăţii. Facem apel către toţi salariaţii din societate să aibă în vedere interesele proprii în primul rând, şi mai puţin interesele liderilor de sindicat care îşi urmăresc propriile interese. Conducerea societăţii nu contestă nemulţumirea salariaţilor, care este cât se poate de reală, dar în mod inevitabil costurile unei crize trebuiesc suportate de către toţi membrii societăţii. Contestăm doar acţiunile lipsite de raţiune, întreprinse de liderii sindicatului care, sub falsa imagine a unei lupte pentru salariile oamenilor, de fapt îi împing pe aceştia spre o mai mare sărăcie. Nu participând la o aşa zisă grevă a liderilor de sindicat obţinem salarii mai mari, ci muncind", a precizat conducerea companiei. De asemenea, potrivit directorului general Silviu Ioan Wagner, zilele acesta se va deplasa la Ministerul Economiei, în legătură cu verificarea desfăşurată zilele trecute. În ceea ce priveşte greva sindicaliştilor, potrivit conducerii, pe tura de noapte din data de 12-13 martie, la serviciu s-au prezentat 149 de salariaţi, dintre care 54 au participat la grevă, iar ieri au fost prezenţi 420 de salariaţi, dintre care numai 108 au fost grevişti. "În concluzie, această acţiune nu întruneşte condiţiile legale de desfăşurare ale unei greve generale", mai susţine conducerea companiei.

S-a ajuns în instanţă

În consecinţă, directorul Ioan Silviu Wagner a declarat că juriştii societăţii s-au adresat Tribunalului Constanţa şi au înaintat o acţiune civilă pentru anularea grevei sindicaliştilor, începută luni, pe motiv că desfăşurarea acesteia este nelegală. Termenul de judecată va avea loc azi, în dosarul 2628/118/2012. Potrivit reprezentanţilor societăţii, prin acţiunea lor, sindicaliştii au boicotat activitatea celorlalţi muncitori care nu au participat la grevă, blocând activitatea şi aducând o pierdere de 2 miliarde lei vechi numai în prima zi de grevă. Se aşteaptă, în continuare, comunicarea termenului de judecată care, potrivit legii, nu trebuie să fie mai mare de 2 zile. "Trebuia să fie asigurată operarea barjelor care au sosit la terminal. Este un abuz al liderilor de sindicat, iar noi am cerut în instanţă suspendarea acestei greve nelegale. În continuare pregătim materiale de discuţii cu ministrul, ne gândim la abordarea unor alte niveluri de discuţii. (...) Noi funcţionăm cu instalaţii vechi din anii 70 şi avem mentalităţi din anii 60", a mai precizat directorul general, în cadrul conferinţei de presă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614