REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Conducerea Petromin, acuzată de bancrută frauduloasă

Conducerea Petromin, acuzată de bancrută frauduloasă

Replica API 2 iunie 2011 | 00:00 216

Compania maritimă a României moare urât: mascaţii au ridicat actele şi au sigilat sediul

Compania maritimă a României moare urât: mascaţii au ridicat actele şi au sigilat sediul

Procurorii Tribunalului Constanţa au descins ieri la sediul Petromin, de unde au ridicat documentele companiei, au pus sechestru pe cele două maşini Skoda, pe care le folosesc directorii Florentin Chiforeanu şi Horia Bud şi au sigilat sediul, păzit de trupele speciale.

Acţiunea procurorilor a durat aproape toată ziua, la eveniment participând poliţiştii de la Poliţia Port şi trupele DIAS. Potrivit şefului Poliţiei Port, comisarul Vasile Sabin, a fost vorba despre o acţiune coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în trei speţe distincte legate de Petromin. Parchetul nu a oferit infomaţii oficiale, dar, este vorba despre o sesizare făcută de administratorul special al Petromin, Irina Grigorescu, care a reclamat faptul că directorii Chiforeanu şi Bud refuză să predea documentele companiei, aflată în reorganizare judiciară. La rândul său, Chiforeanu a spus că nu ştie care sunt motivele descinderii, fiind nevoie de negocieri îndelungi pentru ca mascaţii să-i permită să intre în sediul Petromin, însoţit de avocatul său. Ulterior, directorul general al Companiei Naţionale Maritime Petromin, Florentin Chiforeanu, dar şi directorul Compartimentului Nave al instituţiei, Horia Bud, au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru audieri, fiind totodată vehiculată şi informaţia conform căreia cei reţinuţi au sustras documente din instituţie fără drept. Documentele în cauză ar fi ajuns în posesia procurorului de caz, după ce Chiforeanu le-ar fi solicitat unei persoane care s-a prezentat cu ele. La finalul audierilor, s-a decis ca cei doi să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea şi de a se apropia de sediul Petromin, fiind suspectaţi de bancrută frauduloasă şi nepredarea documentelor către administratorul special al companiei (încălcarea articolelor 143 şi 147 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei), respectiv sustragere de documente. Reamintim că cei doi - Chiforeanu şi Bud - au contestat numirea administratorului special al Petromin, Irina Grigorescu, ei organizând mai multe conferinţe de presă pe această temă, dar şi pentru a face precizări legate de un contract încheiat "cu încălcarea legii" de către fostul director al companiei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614