REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Conducerea Radioului public, obligată să publice sumele de bani cheltuite pe casele de avocatură!

Conducerea Radioului public, obligată să publice sumele de bani cheltuite pe casele de avocatură!

Replica API 15 iunie 2016 | 00:00 194

Sentință

Sentință

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul făcut de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune la Sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care instituţia publică de presă este obligată să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnalişţilor MediaSind informaţiile referitoare la sumele cheltuite pe diverse case de avocatură.

„Menţionăm că în ultimii ani, conducerea SRR, reprezentată de preşedintele-director general Ovidiu Miculescu, a cheltuit sume imense de bani pe tot felul de case de avocatură, în procese îndreptate împotriva propriilor angajaţi. De exemplu, numai în cazul concedierii preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Moise, SRR a cheltuitpeste 10 000 euro, în condiţiile în care, prevederile Ordonanţei nr. 26/2012 interzic autorităţilor şi instituţiilor publice să contracteze servicii juridice dacă au în componenţă un compartiment juridic.

Precizăm că această sentinţă nu este singura, de acest gen, în care conducerea SRR este implicată. În data de 8 aprilie 2016, Tribunalul Bucureşti a obligat conducerea SRR să pună la dispoziţia FRJ MediaSind informaţiile publice referitoare la contractele de asistenţă juridică din anul 2012, precum şi cheltuielile făcute cu salarizarea personalului propriu din compartimentul juridic. (vezi aici sentinta) Aceeaşi apetenţă în gestionarea netransparentă şi ilegală a banului public o are şi conducerea Societăţii Române de Televiziune SRTV.

Aceasta se află în proces cu FRJ MediaSind întrucât a refuzat să facă publice sumele cheltuite cu casele de avocatură contractate în procesele demarate împotriva propriilor salariaţi. Din nefericire, aceste abuzuri întârzie să fie anchetate de către comisiile de specialitate din Parlamentul României şi de către instituţiile abilitate ale statului. Să nu uităm că atât Ovidiu Miculescu, preşedintele - director general al SRR, cât şi Irina Radu, preşedintele-director general al SRTV, sunt susţinuţi politic în funcţii publice, iar acțiunile acestora, desfășurate în disprețul legii, se răsfrâng negativ asupra salariaţilor, dar, și mai grav, afectează interesul public șiinteresul cetăţeanului plătitor de taxă radio tv“, transmit reprezentanții Federaţiei Române a Jurnalişţilor MediaSind.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108