Conducerea SCJU s-a autosesizat în cazul postărilor cu privire la meniul pacienţilor
Conducerea SCJU s-a autosesizat în cazul postărilor cu privire la meniul pacienţilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn urma sesizărilor apărute în mediul online, referitoare la meniul pacienților internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, conducerea unității s-a autosesizat și a analizat situația. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 5 iunie, s-a întrunit Comisia de Nutriție. Referitor la cazul semnalat, unitatea medicală face următoarele precizări. "Cina, care a constat în cartofi natur cu brânză 200/150 gr și ceai cu lâmâie, a fost pentru meniul comun și cel al aparținătorilor; pacienții cu regim special au primit, în funcție de recomandări, alte meniuri (ex. dovlecei gratinați cu brânză de vaci, ceai de lămâie și o prăjitură, după caz, sau cartofi natur cu brânză de vaci, ceai cu lămâie, pâine și piept de pui); în cauză, aparținătorul a primit meniul comun iar pacientul a avut meniul format din dovlecei gratinați cu brânză de vaci", a transmis spitalul.
În urma anchetei interne demarate, s-a stabilit că produsele erau conforme, în termen și fără modificări ale gustului. Meniurile au fost întocmite de un asistent dietetecian, în funcție de recomandările medicului curant. În cadrul comisiei de nutriție întrunite s-a stabilit ca medicii nutriționiști din SCJU să monitorizeze îndeaproape meniurile întocmite de asistentul dietetician.
Citeşte şi:
M.P.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News