REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Confederaţia Patronală Concordia solicită prudenţă şi realism pentru Legea pensiilor

Confederaţia Patronală Concordia solicită prudenţă şi realism pentru Legea pensiilor

Replica API 31 august 2018 | 00:00 444

Proiectul Legii pensiilor supus recent dezbaterii publice va determina o majorare cu 130% a cheltuielilor cu pensiile, care ar ajunge la 140 de miliarde de lei până în anul 2022, nivel ce ridică problema surselor de finanţare, apreciază reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia (CPC), care solicită "prudenţă şi realism" pentru aplicarea acestei legi.

"Confederaţia Patronală Concordia (CPC) a luat notă de punerea în dezbatere publică a proiectului noii Legi a pensiilor şi va participa prin reprezentanţii săi la dezbateri, într-o încercare reală şi constructivă de a contribui la îmbunătăţirea legii propuse. Considerăm însă că este important chiar din această etapă să semnalăm un aspect de esenţă, care priveşte sustenabilitatea majorării cheltuielilor totale pe care le incumbă noua lege", se arată într-un comunicat al CPC, scrie AGERPRES.

Reprezentanţii confederaţiei spun că toţi românii îşi doresc pensii decente, iar în acest sens cei peste 300.000 de salariaţi din companiile membre ale CPC, care cândva vor deveni la rândul lor pensionari, nu constituie o excepţie. Problema este, în opinia CPC, dacă noile niveluri vor putea fi asigurate şi menţinute fără a dezechilibra grav economia. "Insistăm asupra acestui aspect, mai ales în condiţiile în care atât evoluţiile demografice, cât şi balanţa migraţiei vor face ca ponderea pensionarilor în total populaţie să continue să crească în anii următori, iar bugetul pensiilor să depindă într-o măsură tot mai mare de transferurile de la bugetul de stat, aflat în prezent la rândul său în zona deficitului maxim admis de angajamentele europene", spun reprezentanţii confederaţiei patronale.

CPC consideră esenţial ca, pentru a evita aşteptări nerealiste din partea populaţiei, dezbaterile pe marginea proiectului de lege să pornească de la posibilităţile reale ale economiei româneşti, punând accentul pe resursele de finanţare a majorării fondului de pensii, printr-o analiză fundamentată a ipotezelor şi perspectivelor de dezvoltare economică, inclusiv a pieţei forţei de muncă în următorii ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va faceti probleme ca legea pensiilor e moarta de pe acum -o mare mare minciuna psd --pina acum au dat doar inflatiasi-atit
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102