REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONFERINȚĂ RATC în autobuz: tonete și validatoare noi, dar și plata cu cardul! Linia 42 se modifică

CONFERINȚĂ RATC în autobuz: tonete și validatoare noi, dar și plata cu cardul! Linia 42 se modifică

Replica API 1 martie 2019 | 10:59 392

INEDIT, la Constanța!

INEDIT, la Constanța!

Autobuze noi, licitații, modificare a liniei 42, în sensul că autobuzul va intra în portul Constanța, tonete noi pentru vânzarea biletelor, schimbarea validatoarelor din mijloacele de transport în comun, dar și introducerea sistemului de plată cu cardul! Toate acestea au fost discutate în timpul unei conferințe de presă, ce a avut loc vineri, 1 martie. Directorul RATC, Bogdan Niță, a ales o soluție inedită, și anume de a prezenta bilanțul într-un autobuz al Regiei.

Bogdan Niță, șeful RATC, a prezentat raportul de activitate pe anul 2018 într-un autobuz al Regiei. "Mulțumesc tuturor de la Regie. Anul 2018 a fost unul al consolidării. Ne lăudăm cu 20 de milioane de călători și o cifră de afaceri de peste 80 milioane de lei și 0 credite dar și 12 mjlioane lei profit brut. Linia 42 va intra in Portul Constanța" a spuz Niță.

"E o premieră că un autobuz RATC intră în port in momentul acesta" a completat Decebal Făgădău, primarul Constanței.

Totoată, menționăm că salariul brut pentru un șofer, începând de anul acesta, va fi de 3.400 de lei!

”Sunt 2 licitații, una e în desfășurare pentru autovehicule de 10 și 12 m. E important că sunt prevăzute stații de încărcare lentă și pe timp de noapte. În 2018 am încercat să prelungim anumite linii, să introducem traseu turistic în port. Suntem asistați de o echipă internațională în cadrul proiectului de achiziție a autobuzelo. Așteptăm să ne ofere o soluție generală pentru trasee. În 2018, am putut să instalăm și panouri electrice. Avem 10 panouri, iar pentru anul 2020 vom avea încă 10. Pe parte de operațiuni am avut o mică descreștere între ce am planificat si ce am realizat. Am început înlocuirea autobuzelor, avem 80, ne-au mai fost livrate 14, iar până la sfârșitul lui martie vom avea în operare toate cele 104 autobuze. Ne lăudăm cu o creștere mare de vânzare de bilete. Cea mai mare parte de vânzare o facem prin punctele proprii, dar și prin sms. Mă bucur că orașul Constanta a înțeles că e o soluție facilă" a mai spus Niță.

În perioada imediat următoare se vor face plăți si cu cardul, o soluție ușor de implementat, va fi ghid în autobuze pentru cei care vor sa plătească prin acest mod.

Șeful RATC a anunțat că se vor schimba și validatoarele din autobuze. De asemenea, se vor schimba și tonetele pentru vânzarea biletelor.

Făgădău: ”Avem o mare problemă în Constanța: multe mașini, bulevarde mici”

"S-a încheiat o etapă din istoria RATC si se deschide un viitor bun. Am reusit să încheiem, pentru autobuze, o procedură pe legea de achiziții în mai puțin de doi ani. Am ales BERD pentru contractarea autobuzelor noi pentru că este o procedura mai facilă. Am respectat toate procedurile, am avut asistență tehnică. Am avut asistență avocațială oentru pregătirea documentatiei. Am auzit destepti care cumpără mașini de pe OLX cum să facem noi licitatie. Există un susținător mai mare al legii decat BERd-ul? Nu cred. Sunt mândru că am reușit în doi ani de zile să ajungem aici. Imaginați-vă unde vom ajunge peste doi ani. Trebuie să recunoaștem că avem o mare problemă în Constanța: multe mașini, bulevarde mici. De aceea, prima grijă e să construim o alternativă în transportul individual. Avem o echipă bună, ingineri specialiști. Constanța are o echipa excelentă. Suntem serioși. De la 183 autobuze prăpădite avem 104 ,mai vin 41. Ne vom crește calitatea serviciilor. Vom compatibiliza autobuzele vechi cu aceste autobuze noi. Va fi același standard la internet, dar vor avea si dotări. CT Bus SA va deveni o companie în care acționari ar putea sa devină și Mihail Kogălniceanu și Agigea, Cumpăna, Valu lui Traian. Sper că are toate premizele să se îndrepte intr-acolo. Vreau benzi dedicate pentru autobuze, taximetre, salvare, jandarmerie etc.

Nu punem monopol pe oraș, așa este normalitatea. Nu am nimic niciun operator de maxi taxi, dar acesta este drumul pe care merge Constanța. Maxi taxi vor mai circula până le expiră avizele de traseu, apoi va fi doar CT BUS" a spus Făgădău.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ai bulevarde mici ca ai distrus orasul Constanta impreuna cu mazariche ca ai facut malluri ,benzinarii si blocuri pe toate spatiile verzi,....handicapatule
0
0
La vot si U S R !!! Poate nu vor reusi la primar, dar in Consiliu se va vedea diferenta. Nu fiti lenesi si iesiti la vot. Tristul asta mincinos merita sa si-o ia la iecare sedinta, cu dementia aia cu telefoanele lor.
3
1
Mai fagadau tu traiesti in Madagascar?
1
0
Lasa mai primarule, nu te mai agita atat pe teren, ai vazut probabil ca lumea nu mai vrea asa spoiala! Tu ai ingreunat circulatia! Prea multe obstacole adica giratorii, ai blocat circulatia in oras....fa dracu ce se mai poate sa refaci, ce ai stricat, cand chiar nu era cazul, macar pana pleci in lumea ta! Ati iesit pe teren la produs ...voturi -adica bani multi si oase de ros inca nu stiu cati ani, ai ? Pana acum ce ai facut? Ai blocat circulatia in oras!
4
0
Plata cu dracul e verificata de camerele lui fagabou ca la puscarie. Siktir cu citibasina n c - r.
5
2
ce rau a facut pesedeul ?nea florea iti spun eu ,autobuzele ISUZU au costat 130000 euro la chisinau ,85700 in tadjikistan 170000 la iasi si 211000 la Constanta sa va luati voi comisioanele ca sunteti niste hoti ordinari deci muie dragnea muie pesede
14
1
Eu am spus candva ca Fagadau bulverseaza traficul din oras tocmai pentru a facilita noua societate de transport, pentru a avea aceasta sansa unor incasari mai mari din bilete si abonamente. Acum, s-a confirmat aceasta ipoteza. Asa fiind, va continua sa genereze haos in trafic astfel incat sa determine cati mai multi cetateni sa accepte transportul public, dar nu pentru ca acesta este mai civilizat sau mai facil, sau mai ieftin, ci pentru ca, sa circuli cu propria masina in acest oras va deveni un calvar.
11
0
si metro cand o sa avem?
1
1
sa platim cu cardul? da ciorile cum o sa plateasca asta ai discutat?
19
1
interesant O credite , o cifra de afaceri mare... dar ce datorii aveti la bugetul de stat de ce nu spuneti ? De ce nu spuneti si suma cu care va finanteaza Primaria din taxele noaste care le platim la bugetul local ? Daca vreti sa fiti transparenti, furnizati toate informatiile. Cum veti proceda cu persoanele mai putin civilizate care se iau de adolescente in autobuzele ratc ului ? ce faceti cu furturile din aceste mijloace de transport ? cum ne asigurati un minim de confort in acest sens ? Iar conferintele acestea in autobuz sunt comuniste rau, numai Ceausesc facea asa ceva si pacalea lumea.
8
0
Nu circul cu autobuzul,nu te-am votat,dar daca scoti cosciugele din oras,promit ca te voi vota! Adio maxi-taxi!
13
1
Poate citesti si tu ce declari. AM O ECHIPA. Ai pe dracu sa va ia pe toti de javre, clocote si mincinosi. Te mai voteaza aghiuta. Ne-ati prostit destul. Vrem pe cineva dedicat orasului si daca se poate sa nu fie membru de partid
19
4
du-te la ma-ta la stejaru si ne lasa
20
3
" e ca si cum ti ai da singur autogol din foarfeca " hahahahahhah
16
1
lasa ma ca manipulatorul Stelian Ion e mai frumos. Fotomodel si da pe afara de desteptaciune. ha ha ha
10
9
Uitati va ce fata de maimutoi are papagalu asta de primar , arogant si prost . Sa fii arogant si prost in acelasi timp e ca si cum ti ai da singur autogol din foarfeca . Muie psd muie fagadou0 barat , n ai facut nimic maimutoiule
31
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367