REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conflict juridic între proprietarul restaurantului Parc și Enel! Afaceristul nu-și poate extinde afacerea din Mamaia din cauza companiei?!

Conflict juridic între proprietarul restaurantului Parc și Enel! Afaceristul nu-și poate extinde afacerea din Mamaia din cauza companiei?!

Replica API 9 septembrie 2019 | 21:09 555

Restaurantul Parc din stațiunea Mamaia, deținut de Costel Dumitrescu, este afectat de mulți ani de zile de capacități energetice ce fac parte din instalațiile proprii desfășurării activității de distribuție. Acestea au fost edificate și puse în funcție cu mult timp înainte ca afaceristul să achiziționeze imobilul din Mamaia, respectiv în anul 1962 iar, la momentul cumpărării, a acceptat situația ca atare. Însă, acesta nu mai este dispus să respecte sarcina existentă pe acel imobil, respectiv Punctul de Transformare al Enel, chiar dacă capacitățile energetice sunt de interes general, ele deservind utilitatea publică. SC Parc Mamaia Nord SRL, firmă care administrează restaurantul Parc vrea ca Enel să-i plătească despăgubiri și dobânda legală cu titlu de despăgubire reprezentând lipsa de folosință a imobilului proprietatea sa aferentă postului de transformare 2M aparținând companiei.

Restaurantul Parc a fost cumpărat de Costel Dumitrescu în anul 2005. În momentul cumpărării, pe o suprafață de 44 mp exista un Post Transformator aparținând Enel. Societatea Parc Mamaia Nord SRL se chinuia în instanță să obțină despăgubiri, pentru de folosință a imobilului proprietatea sa aferentă postului de transformare aparținând Enel. Această construcție, au spus reprezentanții societății în instanță, potrivit rolii.ro, reprezenta construirea unui hotel sau a altui obiectiv cu destinație turistică.

De ce a fost amplasat punctul de transformare în "ograda" restaurantului Parc

Conform memoriului justificativ din data de 22.12.1961, pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor și pentru realizarea unei distribuții economice în rețeaua de joasă tensiune s-a amplificat puterea instalată în postul existent T1, iar potrivit memoriului justificativ din anul 1962 s-a amplasat un post de transformare la fațada aleii de acces pe lângă curtea interioară a societății. Postul de transformare a fost amplasat pe teren în anul 1961 sub imperiul Decretului nr.76/1950, iar Dumitrescu cunoștea situația la momentul achiziționării, după cum, au susținut reprezentanții Enel în instanță.

Având în vedere caracterul legal al drepturilor de uz și servitute ale operatorului de distribuție, instanța a constatat că nu era necesar acordul proprietarului terenului afectat, întrucât aceste drepturi se nasc din lege, iar nu dintr-un act juridic pentru încheierea căruia era necesar acordul unei părți. Cu alte cuvinte, aceste limitări legale ale dreptului de proprietate privată nu sunt condiționate de acordul proprietarului. Așa că, cererea a fost respinsă de Judecătoria Constanța îi noiembrie 2018. Societatea a formulat recurs, la Tribunal, însă și această instanță din urmă a respins acțiunea. Nici de data aceasta decizia nu a fost definitivă, așa că SC Parc Mamaia Nord SRL mai are o șansă la Curtea de Apel Constanța acolo unde, de altfel, a și fost înregistrat apelul. Magistrații nu au stabilit încă un prim termen de judecată.

De precizat faptul că, în februarie 2018, afaceristul elaborat un PUZ pentru reglementare teren în vederea supraetajării și diversificării funcțiunilor în zona complexului hotelier Parc din Mamaia. Se dorește supraetajarea și amenajarea imobilui existent, respectiv restaurant Parc, dar și reamenajarea teraselor și modificarea corespunzătoare a aspectului fațadelor. O parte din construcția erxistentă se va desființa pentru a lăsa loc parcărilor și spațiilor verzi. Supraetajarea se va face în partea nordică.

Firma SC Parc Mamaia Nord SRL, înființată în anul 2008, mai este deținută și de Onorina Dumitrescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mirela Pascal jurnalista? E o gluma!
1
0
O dilema greu de rezolvat. Enel-ul trebuie sa inteleaga ca este dator sa plateasca o chirie pe spatiul hotelului.
2
0
Jurnalisti de 2 lei, nu se intelege nimic din articol. Nu sunteti in stare sa faceti copy paste ca lumea. Jalnicilor!
6
0
Mirela ai facut scoala mai pe fuga.3 ani in 1 ca ciocolata.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614