REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Conflict la Parlamentul European. Bodu solicită înlăturarea unui lider parlamentar britanic

Conflict la Parlamentul European. Bodu solicită înlăturarea unui lider parlamentar britanic

Replica API 14 decembrie 2013 | 00:00 140

Europarlamentarul Sebastian Bodu a solicitat preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, să înainteze Conferinţei Preşedinţilor o propunere de suspendare sau înlăturare a liderului UK Independence Party, Nigel Farage, din funcţia de co-preşedinte al Grupului parlamentar Europa Libertăţii şi Democraţiei. Motivaţia europarlamentarului român constă în declaraţiile recente ale lui Farage în privinţa "valului de infractori" români, care ar urma să invadeze Marea Britanie, începând cu 1 ianuarie 2014. Bodu consideră că aceasta retorică "iresponsabilă" şi "infracţională", întrucât "incită la violenţă": "O astfel de atitudine este de netolerat şi ar trebui sancţionată nu doar de autorităţile britanice naţionale ci şi de cele europene, începând cu Parlamentul European. Faptul că există infractori români nu înseamnă că toţi românii sunt infractori iar statisticile d-lui Nigel Farage sunt făcute cu rea-credinţă şi denaturate. În concluzie, cer din partea Preşedinţiei Parlamentului European aplicarea regulii 153 din proceduri faţă de euro-deputatul Nigel Farage, conform căreia preşedintele sancţionează deputaţii ce încalcă principiile stabilite prin regula nr. 9, aplicând cea mai aspră dintre sancţiuni, pe măsura periculozităţii faptelor comise: trimiterea către Conferinţa Preşedinţilor a propunerii de suspendare sau eliminare din funcţia de co-preşedinte al Grupului Europa Libertăţii şi Democraţiei", a menţionat Bodu, în scrisoarea adresată lui Schulz.

Contactat de Replica de Constanţa, Bodu de bazează pe faptul că Farage, cunoscut ca un critic acid la adresa naţionalităţilor, altele în afară de cea britanică, a avut astfel de afirmaţii pentru prima dată în afara Parlamentului European, ceea ce ar spori şansele de atragere a unor pedepse: "Farage e un clovn populist. Nici măcar nu e un populist intelligent, ci unul care ar fi comic dacă situaţia nu ar fi atât de inflamată. Nu ştiu dacă va fi sancţionat, dar ar fi prima dată pentru declaraţii în afara Parlamentului European", a declarat Bodu, pentru Replica. Pe de altă parte, criza iscată pe fondul nemulţumirilor tot mai profunde ale Marii Britanii la adresa Uniunii Europene include şi o eventuală ieşire a Regatului din Uniune, aspect comentat de Bodu, pentru Replica: "Eu sper să nu iasă nici România, nici Marea Britanie şi Uniunea Europeană să rămână unită. Criza economică naşte monştri naţionalişti. Hitler tot pe fondul unei crize economice şi politice a preluat puterea. Fac apel la raţiunea britanicilor", a concluzionat Bodu.

Imigranţii din spaţiul Uniunii Europene, care solicită ajutoare sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, începând de vineri (13 decembrie a.c. - n.r.), la un test de 100 de întrebări personalizate. Testul include explicaţii cu privire la motivele pentru care aceştia nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă sau despre capacitatea de a vorbi limba engleză. Scopul acestui test este, potrivit ministrului britanic al muncii, Iain Duncan Smith, de "a proteja integritatea sistemului de ajutoare sociale".

De la 1 ianuarie 2014, românii vor putea să muncească fără niciun fel de restricţii în Marea Britanie, însă obţinerea permisului de muncă presupune proces birocratic destul de complicat.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108