REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Confruntare explozivă - Boris Johnson și Jeremy Corbyn, prima dezbatere privind Brexit în perioada campaniei electorale

Confruntare explozivă - Boris Johnson și Jeremy Corbyn, prima dezbatere privind Brexit în perioada campaniei electorale

Replica API 20 noiembrie 2019 | 00:00 196

foto: Agerpres

Prim-ministrul britanic în exercițiu, Boris Johnson, s-a confruntat marți cu contracandidatul său laburist, Jeremy Corbyn, în cadrul primei dezbateri electorale premergătoare alegerilor generale ce vor avea loc pe 12 decembrie, abordând subiectul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie stiripesurse.ro

Liderii celor două partide majoritare din statul britanic, Partidul Conservator, respectiv cel Laburist, și-au confruntat perspectivele privind procesul Brexit în cadrul primei dezbateri televizate din timpul campaniei ce premerge scrutinul parlamentar din 12 decembrie, relatează site-ul postului BBC, conform Mediafax.

Liderul conservator Boris Johnson a promis, în cadrul dezbaterii, „finalizarea acestei mizerii națioale”, susținând că laburiștii oferă „doar divizare și impas”. Complementar, liderul laburist Jeremy Corbyn a transmis că partidul său „va rezolva Brexitul prin a vă oferi vouă, poporului (britanic, n.red.), ultimul cuvânt”.

Conform rezultatelor sondajului YouGov, părerile populației sunt împărțite în ceea ce privește câștigătorul dezbaterii, care a fost dominată, în prima parte, de subiectul Brexit.

Premierul Johnson vrea să obțină majoritatea parlamentară în urma scrutinului de pe 12 decembrie pentru a putea încheia acordul cu Uniunea Europeană și pentru a putea retrage statul britanic din Blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.

Concomitent, Jeremy Corbyn susține, în perspectiva câștigării alegerilor de către Partidul Laburist, că va renunța la acordul negociat cu Bruxellesul și va pune bazele unuia nou care să stipuleze existența unei uniuni vamale și a unor relații mai strânse în cadrul unei piețe comune, pe care ulterior îl va transmite validării publice prin vot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste calici dementi la care trebuie Europa sa le intoarca spatele.
0
0
La ei se poate, la noi nu pentru ca toata lumea stie ca Satan Klaus e prea destept pentru asa ceva.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367