REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Congresul PSD se va desfășura şi în sistem de videoconferinţă

Congresul PSD se va desfășura şi în sistem de videoconferinţă

Replica API 22 august 2020 | 00:00 881

Congresul PSD se poate desfăşura în sistem de videoconferinţă, dacă este instituită starea de urgenţă sau alertă, prevede un nou articol al statutului PSD, modificat şi completat sâmbătă, conform agerpres.ro

"În situaţii excepţionale, în care autorităţile declară situaţii de urgenţă, alertă, stări cu potenţial generatoare de situaţii de urgenţă sau alte situaţii care împiedică adunarea unui număr definit de persoane într-o locaţie, congresul partidului se poate desfăşura de la distanţă prin sistem de videoconferinţă cu respectarea prevederilor statutare privind convocarea şi asigurarea votului secret de alegere a conducerii naţionale a partidului", se arată într-un nou articol al statutului PSD.

Un altul prevede că pe lângă PSD funcţionează, în condiţiile legii, Institutul de Studii Social Democrate (ISSD).

"ISSD efectuează cercetări privind modernizarea societăţii contemporane şi social-democraţia românească şi europeană. ISSD funcţionează în coordonarea Consiliului Naţional al PSD. ISSD elaborează programe politice şi lucrări doctrinare, iniţiază programe de învăţământ adresate în special tinerilor din partid, organizează acţiuni destinate schimburilor de idei, dezvoltării relaţiilor de colaborare cu structuri similare din ţară şi străinatate, activităţi editoriale. ISSD poate organiza, în condiţiile legii, programe postuniversitare în domeniile guvernanţă, politici publice, management politic, comunicare şi marketing politic, politici sociale. PSD sprijină prin toate mijloacele disponibile activitatea ISSD", stipulează articolul.

Congresul extraordinar al PSD se desfăşoară sâmbătă, evenimentul fiind organizat online, cu 39 de centre de vot teritoriale, la care participă peste 1.500 de delegaţi. Statutul a fost adoptat cu 1.376 de voturi "pentru", 42 "împotrivă" şi o abţinere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine "roman", ROMAN adevarat! Bravoo.... Asa este, foarte bine ai punctat, ai precizat. Un scenariu, conditii impuse, daa... DICTATURA, nu democratie.
4
0
acest congres imi aduce f bine aminte de acele concursuri ptr obtinerea unor posturi scoase la concurs, dar a-l carui castigator era stiut- totul trebuia sa intruneasca o conditie- bineinteles nu aceea a cunostintelor necesare functiei.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218