REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conservatorii reiau şlagărul divorţului de PSD. Banias: PC s-a săturat să fie pe locul doi

Conservatorii reiau şlagărul divorţului de PSD. Banias: PC s-a săturat să fie pe locul doi

Replica API 25 iulie 2014 | 00:00 123

După ce în trecut au rupt-o şi cu liberalii,

După ce în trecut au rupt-o şi cu liberalii,

Mai multe organizaţii judeţene din ţară ale Partidului Conservator au ajuns la capătul răbdării în cadrul alianţei pe care o are cu PSD. Şase formaţiuni din Transilvania, conduse de Şerban Rădulescu, dau tonul cooperării pe plan local cu PDL şi PNL. În Ardeal, doar s-a atins fitilul, pentru că explozia poate avea loc oriunde în ţară. Liderul conservator constănţean, Mircea Banias, este la curent cu situaţia din Ardeal.

"Am şi discutat cu colegul meu, Şerban Rădulescu, ne ştim foarte bine, el este şi vicepreşedinte coordonator al regiunii nord-vest. Da, pe plan local, ei au spus că sunt dispuşi să colaboreze cu PDL şi PNL, pentru că PSD are o atitudine necorespunzătoare vis-a-vis de PC şi nu se întâmplă numai în Ardeal, să ştiţi că se întâmplă în multe locuri din ţară. Colegii mei de la PC consideră că nu sunt trataţi cu respectul pe care îl merită. Sunt mulţi aleşi locali, nu e corect ca votul să fie subînţeles, să nu fie discuţii în alianţă şi cei de la PSD să impună anumite decizii", a menţionat Banias, pentru "Replica" de Constanţa, care a adăugat faptul că situaţia este pe punctul de a fi explozivă. În mai multe regiuni ale ţării, alianţa PC - PSD stă pe un butoi cu pulbere şi, potrivit lui Banias, "conservatorii" abia aşteaptă 2016, an în care vor "divorţa" de PSD. "PC s-a săturat să aibă o atitudine din-asta de poziţie secundară, chiar dacă PSD e cel mai mare partid, iar PC e un partid mai mic. Cred că relaţiile într-o alianţă nu aşa trebuie să funcţioneze. Trebuie să existe respect reciproc şi să fie consultaţi toţi membrii alianţei, nu să ia unii decizia şi ceilalţi s-o execute orbeşte, aşa, fără să comenteze. (...) În afară de Ardeal, am mai discutat cu colegi din Moldova. Şi acolo sunt nemulţumiri vis-a-vis de relaţia cu PSD. Cred că nicăieri nu e o relaţie perfectă, dar obiectivul pe care ni l-am asumat e să susţinem candidatul PSD la prezidenţiale, după care, am mai spus-o de atâtea ori, partidul trebuie să îşi găsească drumul propriu şi să se pregătească pentru alegerile din 2016, când o candideze singur, fără PSD", a precizat Banias. Liderul PC anunţă o îngheţare a relaţiilor cu PSD şi în Constanţa. În absenţa lui Nicuşor Constantinescu, Banias susţine că s-a instalat o perioadă fără întâlniri, discuţii sau orice ar desemna o alianţă politică. "La Constanţa, în ultima perioadă nu a mai existat un dialog cu cei de la PSD. E o situaţie mai delicată la PSD, în sensul că lipseşte din ţară Nicuşor Constantinescu, care e vicepreşedinte şi cu care de regulă se purtau discuţiile politice. În ultima perioadă, n-au mai existat discuţii, întâlniri", a concluzionat Banias.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614