REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Conservatorul Stănculescu n-a mai avut loc de liberalul Lotreanu la Radionav SA

Conservatorul Stănculescu n-a mai avut loc de liberalul Lotreanu la Radionav SA

Replica API 25 ianuarie 2013 | 00:00 495

Poliţe plătite, indiferent de alianţa de la guvernare

Poliţe plătite, indiferent de alianţa de la guvernare

USL va relua discuţiile privind împărţirea funcţiilor din "eşalonul 2" al guvernului şi din teritoriu după votul pentru buget. Între timp, anumiţi reprezentanţi ai partidelor aflate la guvernare trăiesc adevărate "drame": nu mai sunt angajaţi ai unor instituţii aflate în coordonarea ministerelor şi nu mai au nici speranţa că se vor întoarce pe posturile "călduţe". Este şi cazul conservatorului Vlad Stănculescu. Liderul PC Constanţa, senatorul Mircea Banias, dă de înţeles că nu garantează că reprezentanţi ai partidului vor ajunge în diverse instituţii, dacă nu pe posturi de conducere, măcar de adjuncţi, şi asta pentru că urmează negocieri, în plus, în anumite cazuri, nu mai este nimic de făcut.

Cu concursuri date sau doar cu sprijin politic, ori "combinate" - sunt criteriile care asigură un post bun, de conducere, în instituţii precum Direcţia de Sănătate, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă ori Radionav SA. La Radionav, situaţia este oarecum "romanţată". În prezent, conducătorul acestei instituţii - Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale, sub autoritatea Ministerului Transporturilor -, este Lucian Lotreanu, despre care se ştie că este susţinut de PNL. Susţinut de PNL a fost şi acum câţiva ani, când, sub guvernarea PDL, Lotreanu a fost trimis acasă, ministrul PDL de la acea vreme, Radu Berceanu, reproşându-i că are un "salariu nesimţit". A urmat la conducerea instituţiei junul Vlad Stănculescu, la acea dată PDL-ist. Bucurie mare în "tabăra" lui Stănculescu, cunoscut drept aprig "duşman" al lui Lotreanu! Între timp, Lucian Lotreanu s-a judecat cu statul, cu ministerul, şi, ce să vezi? A câştigat o căruţă de bani pentru faptul că a fost demis, iar colac peste pupăză, s-a trezit repus şi pe post. Cu o guvernare favorabilă lui, Lotreanu abia a aşteptat să-i întoarcă lui Stănculescu "favoarea" din anii trecuţi. N-a contat nici măcar faptul că, între timp, Vlad Stănculescu a trecut la PC. La Radionav, alianţa PNL-PC nu funcţionează. Este peste puterile de rezolvare situaţia conflictuală dintre cei doi, în plus, negocierile pentru funcţii, între partenerii de guvernare, încep abia după votarea bugetului. Acest lucru a fost confisramt şi de şeful PC Constanţa, senatorul Mircea Banias. "Conform protocolului, ar reveni la Constanţa cam 4-5 funcţii. Ele s-au împărţit jumătate-jumătate între PSD şi PNL, iar urmare a alianţei PNL-PC, nouă ne revin 10% la nivel de ţară", a spus Banias. Senatorul a mai precizat că, în privinţa eventualelor posturi care vor reveni PC-ului, va iniţia discuţii cu preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, după buget. Între timp, de menţionat că un conservator a devenit deja director în cadrul unei instituţii subordonate Ministerului Agriculturii - e drept, şi ca urmare a unui concurs, dar şi cu susţinere de la partid. Este vorba despre Daniel Learciu (şi el fost membru PDL, în prezent membru PC). Revenind la Vlad Stănculescu, acesta a semnat decizia de demisie din cadrul Radionav începând cu data de 8 ianuarie, deşi mandatul său la instituţie expira în luna februarie.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367