REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Consilieii locali municipali, întruniţi în ultima şedinţă din acest mandat

Consilieii locali municipali, întruniţi în ultima şedinţă din acest mandat

Replica API 31 mai 2016 | 23:47 304

Ultima şedinţă de Consiliu Local Muncipal, în actuala formulă, şi-a urmat cursul luni, 30 mai a.c., cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Pe ordinea de zi s-au numărat 34 de proiecte, iar pe ordinea de zi au fost supuse la vot alte 8 proiecte. La această ultimă şedinţă, pe lângă adoptarea câtorva proiecte importante, au fost adoptate şi proiecte ce dau de lucru viitorului consiliu local. Referitor la proiectele ce produc efecte imediat, vorbim despre aprobarea, de către Consiliul Local, a scutirii de la plată a subvenţiei chiriei pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, persoane ce beneficiază de contract de închiriere din fondul locativ al municipalităţii, în contracte închiriate cu RADEPP. Totodată, au fost prelungite termenele de implementare ale proiectelor ce sunt finanţate din fonduri structurale. Vorbim despre proiectul privind reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitană Constanţa, proiectul privind reabilitarea Parcului Arheologic şi proiectul ce vizează construcţia Parcului Seniorilor. „Termenul de implementare a acestor proiecte este de 30 iunie a.c.. Conform unei adrese pe care am primit-o din partea autorităţii de management, dar născută din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, acest termen s-a prelungit până la 31 august astfel încât, sper ca cele 3 proiecte importante-Parcul Seniorilor- corpul mic al Căminului de Bătrâni, iluminatul public şi Parcul Arheologic -să fie implementate cu succes“, a declarat, după şedinţa de consiliu, Decebal Făgădău.

De asemenea, în cadrul ședințe de Consiliu Local au fost aprobate și protocoalele prin intermediul cărora Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, și Școala gimnazaială nr. 10 „Mihail Coiciu“ intră în reabilitare. Totodată, cosiliul și-a dat acordul privind preluarea a unui teren situat în muncipiul Constanța, în zona Palas, de la Ministerul Apărării Naționale, în vederea înființării unui centru de incluziune socială. „Ca urmare a mai multor discuții avute cu reprezentanții MaPN, acest proiect se transpune, sper, într-o viitoare hotărâre de Guvern, în care municipalitatea va avea la dispoziție un teren de 5 hectare, astfel încât în această zonă să fie înființat un centru de incluziune socială, proiect cu finanțare europeană. Vor fi, nu doar locuințe sociale pentru cei care azi locuiesc fără acte legale, dar și centru în care să beneficieze de educație permanentă“, a precizat Decebal Făgădău. De precizat faptul că, de pe ordinea de zi, au fost retrase două proiecte: proiectul de hotărâre privind repartizarea unor spații de locuit din fondul locativ de stat, pe motiv că una din anexele ce repartiza un spațiu de locuit a fost subiectul unei reclamații. „O familie a beneficiat, urmând toate procedutile legale, de avizul comisiei, în schimb, vecinii au făcut reclamație. Până la soliuționarea reclamației, am propus retrgerea întregului proiect“, a explicat Decebal Găgădău. Cel de-al doilea proiect face referire la schimbarea denumirii străzii Neatârnării, situată pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța, zona Tomis Nord, în strada Dr. Alexandru Pesamosca. Acesta proiect a fost retras întrâct municipalitatea nu a primit avizul comisiei județene de atribuire a numelor străzilor. „Am sperat ca acesta viz să vină în timp util, dar agenda aglomerată a instituției prefectului a făcut imposibilă reunirea aceste comisii“, a mai precizat primarul interimar. Ca o trecere în revistă, trebuie precizat faptul că, în decursul celor patru ani de activitate a Consiliului Local, au fost supuse la vot și aprobate, în total, 1.273 hotătâri, după cum urmează: în anul 2012-102 hotărâri, anul 2013-318 hotărâri, anul 2014-303 hotărâri, anul 2015-335 hotărâri și anul 2016, în afară de ședința din 30 mai a.c., 155 hotărâri. Duminică, 5 iunie, constănțenii vor merge la vot pentru a alege cel de-al 55 lea primar al Constanței, respectiv viitorul Consiliu Local.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369