REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consilier judeţean arestat la domiciliu pentru cămătărie. A menţionat în declaraţie de avere peste 160 de terenuri

Consilier judeţean arestat la domiciliu pentru cămătărie. A menţionat în declaraţie de avere peste 160 de terenuri

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:28 530

Un consilier judeţean din Giurgiu a plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de cămătărie, fapte pe care le-ar fi comis începând cu anul 2011. Conform anchetatorilor, el a reuşit astfel să intre în posesia a zeci de terenuri şi autovehicule, iar numărul celor care au fost deposedaţi de diverse bunuri de valoare după ce au împrumutat bani de la consilierul judeţean ar putea fi cu mult mai mare decât cel al părţilor vămămate care apar, în prezent, în dosar. În declaraţia de avere, consilierul judeţean, ales de două ori din partea PNL, a trecut peste 160 de terenuri, patru apartamente în Bucureşti, două motociciele şi bijuterii, timbre sau ceasuri în valoare de ”câteva sute de mii de euro”.

Magistraţii Judecătoriei Bolintin Vale au dispus, sâmbătă, măsura arestului la domiciliu în cazul lui Mihnea Mihai Boerescu, consilier judeţean în CJ Giurgiu, cercetat într-un dosar de cămătărie.

Boeresu a fost reţinut vineri, fiind suspectat că timp de mai mulţi ani a dat bani cu camătă.

”La data de 5 ianuarie, în baza mandatelor emise de Judecătoria Bolintin Vale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au făcut două percheziţii domiciliare la două imobile din judeţele Giurgiu şi Ilfov, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente. Faţă de persoana în cauză există suspiciunea că, în nume propriu, dar şi prin intermediul altor persoane, începând cu anul 2009, a dat bani cu camătă, ca îndeletnicire, fără a avea o calitate autorizată în acest sens. Totodată, din cercetări a reieşit că împrumuturile ar fi fost disimulate în mai multe acte notariale, reuşind astfel să deposedeze persoanele vătămate de mai multe proprietăţi şi bunuri constând în imobile, terenuri şi autoturisme”, arată, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul a reuşit astfel să intre în posesia a zeci de terenuri şi autovehicule, iar numărul celor care au fost deposedaţi de diverse bunuri de valoare după ce au împrumutat bani de la consilierul judeţean ar putea fi cu mult mai mare decât cel al părţilor vămămate care apar, în prezent, în dosar.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a cerut arestarea preventivă a bărbatului, însă judecătorii au respins solicitarea, dispunând în schimb un mandat de arest la domiciliu pe numele lui Mihnea Mihai Boerescu.

În perioada în care procurorii suspectează că practica ilegal cămătăria, Mihnea Mihai Boerscu a fost ales de două ori consilier judeţean în CJ Giugiu, în anul 2012 şi în anul 2016, de fiecare dată candidând pe un loc eligibil pe listele PNL.

Cea mai recentă declaraţie de avere a consilierului judeţean, în vârstă de 45 de ani, depusă la Consiliul Judeţean în iunie 2017, arată că acesta are o avere impresionantă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mecla de nevinovat are cretinu,sper sa te ajunga blestemele oamenilor pe care i-ai inselat,sa ajungi la puscarie si sa fi fetita ca ai gura parcai pizda numa buna de futut........
2
0
Puneti-va nadejdea in Dumnezeu si in voi insiva, nu in partidele politice!
1
0
Deoarece ciocoii indiferent de manjirea politica falimenteaza tara confiscare extina a averilor, e durerea suprema
3
0
Opozitia este reprezentata astazi de PNL. Fals, avem nevoie urgent de opozitie adevarata altfel comunistii se aseaza pe noi pentru 30 de ani.
5
1
Ne mai miram de ce tac cei de la Pnl si astepta cuminti in banci trecerea legilor lui Ciordache.Mai iese din cand in cand achitatul in prima instanta,Ludovic Orban,si mimeaza faptul ca face opozitie.In schimb 80% dintre parlamentari colcaie in prietenii si cumetrii pe banii si rabdarea cetateanului.Nu stiu cum mai putem rabda!
6
0
ca se poate asa ceva in PNL. Trebuie ca e o greseala, categoric. In partidul proprietarului a 6 case nu se poate intampla asa ceva...
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614