REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CONSILIER LOCAL PSD, CONDAMNAT pentru că a CONDUS cu PERMISUL SUSPENDAT

CONSILIER LOCAL PSD, CONDAMNAT pentru că a CONDUS cu PERMISUL SUSPENDAT

Replica API 25 octombrie 2021 | 23:30 2637

Neacșu Florea Iulian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Acesta a fost depistat în timp ce conducea autovehiculul neînmatriculat marca Fiat Bravo, cu numere provizorii care au fost alocate unui alt autovehicul, totodată având permisul de conducere suspendat. Menționăm că acesta este consilier local în comuna Adamclisi din partea PSD.

Cum s-au petrecut faptele

La data de 22.02.2019, ora 16.15, polițiștii de frontieră au observat un autovehicul care circula dinspre localitatea Adamclisi, cu numerele provizorii. Având suspiciunea că aceste numere sunt expirate s-a luat măsura de a urmări acest autovehicul pentru a verifica documentele șoferului și ale autovehiculului. În momentul urmăririi s-a procedat la avertizarea prin mijloacele acustice dar conducătorului autovehiculului nu a oprit și a încercat să fugă spre localitatea Abrud intrând pe un drum neamenajat, mergând pe acesta aproximativ 1 km, după care a ieșit pe DN 3 și a circulat aproximativ circa 50 de metri, intrând iar pe drum neamenajat și la aproximativ 1 km a oprit, moment în care i-au fost solicitate conducătorului autovehiculului documentele de identitate si cele ale autovehiculului condus pentru control. Ulterior s-a dovedit că Neacșu Florea Iulian avea permisul de conducere suspendat iar numerele provizorii aparțineau unui alt autoturism.

Ce a declarat inculpatul

Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, Neacșu Florea Iulian a recunoscut faptele, dar a spus că autovehicul neînmatriculat îl folosește pentru a se deplasa pe drumuri neamenajate pe plantațiile de viță de vie ale firmei unde lucrează.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au reținut ca formă a vinovăției intenția indirectă, apreciind că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale, și, deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui. Instanța a avut în vedere împrejurările în care a fost comisă fapta, urmarea produsă, inculpatul care este în vârstă de 49 de ani, căsătorit, stagiu militar satisfăcut, studii 12 clase, de profesie horticultor/mecanizator, fără antecedente penale și a colaborat cu organele de cercetare penală, prezentându-se la chemările acestora. Instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicate pe 20 octombrie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614