REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii au aprobat achiziţia de autobuze electrice pentru Constanţa

Consilierii au aprobat achiziţia de autobuze electrice pentru Constanţa

Replica API 1 august 2018 | 11:16 358

Consilierii locali s-au întrunit marți, 31 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi s-au aflat 56 de proiecte, două dintre ele referindu-se la aprobarea participării în cadrul proiectului de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul “Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 10 m”, precum şi proiectul de hotărâre privind participarea şi aprobarea Acordului de parteneriat a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul “Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m”. Proiectele au fost iniţiate de primarul Decebal Făgădău.

În acest sens, Făgădău a declarat că doreşte completarea flotei autobuzelor de transport public în comun din municipiul Constanţa cu peste o sută de autobuze. Actualmente, oraşul Constanţa are deja 104 autobuze noi, diesel euro 6, care se află la cel mai înalt standard de protecţie al mediului. Prin achiziţionarea noilor autobuze se doreşte schimbarea imaginii şi promovarea călătoriei cu transportul publinc în comun în rândul constănţenilor.

“Am realizat un parteneriat (cu Ministerul Dezvoltării – n.r.) prin care să completăm până la 155 de autobuze flota acestei noi companii. Avem 104 deja contractate, autobuze diesel euro 6, cel mai înalt standard de protecţie al mediului existent pe piaţă şi de asemenea încă 41 de autobuze, 21 cu 20, cu dimensiuni 12 metri unele, 10 metri altele, pentru că vedeţi foarte bine la anumite ore nu avem o încărcare foarte bună pe autobuze. Eu sper ca din ce în ce mai mulţi constănţeni, de îndată ce compania se va înzestra cu flotă, îşi va schimba şi imaginea şi politica orientată eminamente către călător, să utilizeze transportul public constănţean”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

În viitorul apropiat, RATC se va transforma într-o societate pe acţiuni, “CT Bus”. Se lucrează în acest sens, edilul precizând că se va semna un contract de servicii publice între municipalitate şi viitoarea societate.

Paula SOLOMON

VIDEO

Mai multe detalii: AUTOBUZE ELECTRICE la Constanţa: detaliile proiectului. De când dispare RATC, pentru a face loc societăţii CT Bus

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Valeo, astea poloeaza bre ! O zis pemarele alegoriu ca tot ce-i ilectric poloeaza .....Vai ,vai,vai -mai si corenteaza
2
1
Rau daca nu ia, rau daca ia! A dreaq natie suntem!
0
1
@ Cezara ...cum " Cazinoul poate sa cada " ??? Este o gluma cinica ? Cum sa nu fie bani pentru tot ? Cluj , Oradea arata ca-n vestu Europei , cu tot cu transport , fara a spune cum arata , orasu lor , iar noi avem Mamaia , Portu etc care produc bani pentru Constanta si nu avem bani ?
0
1
ramane de vazut de unde vine flota, gradul de corectitudine al licitatiei fara ingradiri dedicate, garantiile oferite, caci mai vedem cu...Cazinoul, ala poate sa cada...bani nu-i pentru toate
3
4
de unde iei autobuze electrice mai hotule ? Din tadjikistan ???
1
4
pentru astea ai avut bani, ca de aici iti pica si tie ceva malai, dar pentru Cazinou nu-s bani
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367