REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii de la Băneasa, acuzaţii grave la adresa primarului: foloseşte oamenii şi utilajele primăriei să-şi lucreze pământul

Consilierii de la Băneasa, acuzaţii grave la adresa primarului: foloseşte oamenii şi utilajele primăriei să-şi lucreze pământul

Replica API 6 noiembrie 2014 | 00:31 256

Afaceri cu iz penal

Afaceri cu iz penal

La Băneasa disputa dintre primarul liberal Ion Marin şi Consiliul Local Băneasa este departe de a lua sfârşit. Deşi pe 24 octombrie Consiliul Local întrunit în şedinţă extraordinară a schimbat din funcţie viceprimarul pe motiv de inactivitate şi neîndeplinirea atribuţiilor delegate de către primar, noul viceprimar în persoana lui Paul Coliş, nu primeşte atribuţii de serviciu din partea primarului, nu primeşte cabinet de viceprimar, ci doar promisiunea că le va avea după turul doi al prezidenţialelor.

„Nu ştim dacă domnul primar îşi leagă speranţele de rezultatul turului doi sau mai degrabă de terminarea campaniei agricole de toamnă. Pentru că domnul Marin îşi foloseşte toată priceperea şi puterea legislativă deţinută la Primăria Băneasa pentru a-şi susţine afacerile din domeniul agricol, afaceri care au luat o mare amploare după ce a devenit primar, deoarece toate terenurile din domeniul public necultivate au primit întrebuinţare în folos propriu”, acuză consilierii locali care îi fac opoziţie edilului. În sprijinul afirmaţiilor lor, consilierii locali vin şi cu imagini: „Dumnealui ne-a fotografiat casele, să spună ce averi avem, asta în timp ce dumnealui se foloseşte de utilajele şi lucrătorii de la gospodărire comunală, însă acum avem şi noi imaginile care arată cu ce se ocupă primarul”. „În data de 4 noiembrie, dis de dimineaţă, atât utilajele cât şi lucrătorii de la gospodărire s-au deplasat în localitatea Oltina pentru a încărca sacii cu sămânţa de grâu a primarului”, spun consilierii. Mai mult, adaugă aleşii locali, pe perioada verii, printr-un contract de prestări servicii pe care primarul refuză să-l facă public, au fost închiriate pentru o perioadă de trei luni şi contra sumei de 48.000 Ron un încărcător frontal şi un cilindru compactor. „Facem referire la acel cilindru compactor întrucât el a fost din prima clipă stricat şi a stat nemişcat în spatele Primăriei Băneasa, în timp ce încărcătorul frontal a muncit din greu să încarce în tiruri cerealele primarului şi ale acoliţilor săi în curtea fostei IRTA Băneasa”, mai declară consilierii. Pe lângă aceste acuzaţii grave, aleşii locali se declară revoltaţi de faptul că din luna aprilie nu a mai fost convocată nici o şedinţă ordinară a Consiliului Local. Însă, tot ei vin şi cu explicaţia: „Din neputinţa de a controla puterea legislativă a Consiliu Local (majoritar PSD), domnul Marin Ion, primarul oraşului Băneasa, nu convoacă de luni bune şedinţă ordinară de consiliu, menţinând resuscitată activitatea din primărie pe baza memoriilor făcute către Finanţele Publice. Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare stă proiectul de revenire al UAT Băneasa de la stadiul de oraş la cel de comună, pentru că de acest lucru se leagă foarte multe aspecte negative din viaţa localităţii. Fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii se dau pentru localităţile din mediul rural, iar noi nu le putem absorbi. Taxele şi impozitele locale sunt la nivel de oraş adică duble faţă de rural, impozitele pe terenurile agricole de trei ori mai mari şi toate acestea pentru a menţine organigrama şi salariile din primărie la nivel de oraş.

Au fost făcute o serie de notificări atât către primarul Marin Ion, cât şi către Prefectura Constanţa pentru a ne sprijini în a debloca activitatea instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Local Băneasa, dar şi acestea au rămas fără răspuns”, mai relatează consilierii PSD, care conchid: „Suntem deja în luna noiembrie şi suntem tare curioşi în atare condiţii cine îi va aproba domnului primar execuţia bugetară pentru anul în curs, în condiţiile în care toate actele şi contractele pe care le-am solicitat Primăriei Băneasa nu ni s-au eliberat pe motiv că sunt “documente clasificate”. Cu alte cuvinte, îşi bate joc de noi, dar mai ales de comunitate”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367