REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Consilierii din Ovidiu demişi de prefect, scrisoare deschisă către acesta şi PSD

Consilierii din Ovidiu demişi de prefect, scrisoare deschisă către acesta şi PSD

Replica API 1 martie 2016 | 22:18 400

Prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a emis pe 24 februarie mai multe ordine de încetare a mandatelor unor consilieri locali din Ovidiu. Este vorba de 5 consilieri social-democraţi, respectiv Dan Radu-Florin, Mirela Tacciu, Ionuţ Alexandru Dobrinaş, Marian Vasile şi Nelu Darie. Aceştia au redactat o scrisoare deschisă, adresată Instituţiei Prefectului din Judeţul Constanţa, Partidului Social Democrat Organizaţia Judeţeană Constanţa, Partidului Social Democrat Organizaţia Ovidiu, Primăriei Oraşului Ovidiu şi Consiliului Local al Oraşului Ovidiu.

Aceştia susţin că nu le-a fost comunicat ordinul prefectului de a-şi încheia mandatele, şi că acesta a fiost emis în mod abuziv şi ilegal. Ei spun că nu vor acţiona în instanţă, cu toate că, zic ei, ar avea câştig de cauză: ”Instituţia Prefectului era obligată să verifice îndeplinirea, de către PSD, atât a condiţiilor legale, cât şi a celor statutare prevăzute pentru emiterea hotărârilor privind pierderea calităţii de membru de partid. Este evident că o hotărâre de excludere trebuia luată cu votul majorităţii membrilor organelor componente, de către Biroul organizaţiei locale PSD Ovidiu, şi nu de Biroul organizaţiei judeţene PSD Constanta, care nu este competentă să emită o astfel de hotărâre”, se arată în scrisoare. Consilierii susţin că nu le-au fost aduse la cunoştiinţă motivele încetării mandatului şi că nici nu au fost audiaţi în faţa organelor din comisia de disciplină a PSD: ”PSD Ovidiu încearcă cu orice mijloace abuzive, de intimidare şi ilegale de înlăturare a noastră şi de a bloca activitatea Consiliului Local şi a Primăriei Ovidiu”, mai susţin consilierii social-democraţi.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614