REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consilierii judeţeni votează tarifele şi taxele pe 2019. Află noile valori

Consilierii judeţeni votează tarifele şi taxele pe 2019. Află noile valori

Replica API 30 ianuarie 2019 | 03:23 584

Consilierii judeţeni se întrunesc miercuri, 30 ianuarie 2019, începând cu ora 13.00, în şedinţă de Consiliu. Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi, care urmează să fie supus votului aleşilor judeţeni priveşte stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul 2019.Vor fi aprobate în şedinţă taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor şi a autorizaţiilor.

De asemenea, se stabilesc valorile impozabile pe metru pătrat de suprafaţă construită la clădiri şi alte construcţii aparţinând persoanelor fizice. În cadrul hotărârii sunt trecute şi valorile taxelor locale. De asemenea, se stabilesc taxele şi tarifele de utilizare a zonei drumurilor publice aflate în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa prin amplasarea unor construcţii, instalaţii sau panouri publicitare. Se vor vota şi taxele pentru serviciile de căutare, eliberare şi copiere a documentelor, care constituie informaţii de interes public, create şi/sau gestionate de Consiliul Judeţean Constanţa. Se stabilesc şi taxele şi tarifele pentru serviciile oferite de către instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa. De asemenea, se stabileşte taxa pentru utilizare temporară a locurilor publice, din cadrul Pavilionului Expoziţional Constanţa, pe tipuri de activităţi. Se supune aprobării şi taxa pentru utilizare temporară a spaţiului Expo şi a Sălii de pregătire din cadrul „Centrului de excelenţă în Turism şi servicii Tomis”. Votate vor fi şi taxele pentru eliberarea licenţelor de traseu pentru curse regulate speciale, a duplicatelor şi a celor pentru înlocuirea autovehiculului autorizat să execute transportul.

Banii ajung la bugetul Judeţeului, dar şi la RAJDP şi la instituţiile de cultură

Taxele stabilite constituie venit la bugetul judeţului, mai puţin taxele şi tarifele de utilizare a zonei drumurilor publice, care vor fi colectate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi cheltuite pentru repararea şi întreţinerea drumurilor. De asemenea, taxele pentru serviciile oferite de către instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa vor fi colectate şi cheltuite de aceste instituţii.

În cadrul hotărârii în cazul instituţiilor publice apar şi taxele pe anul 2019 pentru Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, în cadrul căruia funcţionează şi Delfinariu Constanţa, dar şi cele pentru Biblioteca Judeţeană I.N. Roman, precum şi cele de la Centrul Multifuncţional “Jean Constantin”.

Iată câteva extrase din proiect:

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica blocheaza toate comentariile NEGATIVE la articoulul cu PSD-istul George Visan
1
0
Cati la suta merge la statul paralel. Siktir ca nu suntem prosti vostri.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218