REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consilierii l-au mazilit pe Filimon: Vişa, ales viceprimar al Mangaliei! Prefectul le dă peste nas: Mincă e viceprimar

Consilierii l-au mazilit pe Filimon: Vişa, ales viceprimar al Mangaliei! Prefectul le dă peste nas: Mincă e viceprimar

Replica API 21 februarie 2012 | 00:00 144

Ca la nebuni: în sudul litoralului, consilierii fac cu rândul pe fotoliul de primar

Ca la nebuni: în sudul litoralului, consilierii fac cu rândul pe fotoliul de primar

Consilierii reuniţi marţi dimineaţă în şedinţă de îndată la Mangalia au votat pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului (cu atribuţii de primar interimar) Constantin Filimon cu liberalul Lucian Vişa. Vişa a fost votat de 10 consilieri.

Sedinţa, convocată de majoritatea consilierilor a avut loc în timp ce Constantin Filimon se afla în drum spre Prefectura judeţului Constanţa, pentru a discuta cu prefectul Claudiu Palaz pentru deblocarea situaţiei furnizării căldurii.

Filimon a declarat, pentru Replica, de la primele ore ale dimineţii, că soluţia propusă de el nu a funcţionat, aşa că a abandonat-o în schimbul soluţiei propuse de prefect, şi anume plata către furnizorul Callatis Therm a banilor veniţi de la Guvernul României.

Iată ce transmitea Constantin Filimon înaintea şedinţei de îndată, în care consilierii PSD, PDL şi PNL au votat schimbarea lui din funcţie:

"Pentru deblocarea temporară a situaţiei create de lipsa agentului termic din casele cetăţenilor municipiului Mangalia, din cauza lipsei cvorumului necesar în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, astăzi (marţi, 21 februarie 2012), la ora 11.00 va avea loc o întâlnire a viceprimarului municipiului Mangalia cu prefectul judeţului Constanţa astfel încât cele 1,5 milioane de lei de la Guvernul României să poată fi folosite pentru furnizarea căldurii în mod legal şi eficient, prin suspendarea temporară a efectelor notificării şi pentru a da timp colegilor consilieri să studieze legalitatea demersurilor întreprinse".

Consilierii din Mangalia, prezenţi la şedinţa de îndată de marţi, explică de ce l-au schimbat pe Filimon:

"Consiliul Local Mangalia s-a reunit în şedinţă de îndată, pe 21 februarie, pentru deblocarea furnizării agentului termic. în oraş. În acest sens, a fost schimbat din funcţie viceprimarul Constantin Filimon cu Lucian Vişa deoarece Filimon nu a reuşit în perioada în care a deţinut această funcţie să rezolve problema căldurii. Soluţia aleasă este aceiaşi cu cea propusă de prefectul Claudiu Iorga Palaz şi nerespectată de Filimon. Vă precizăm că cei care şi-au asumat această soluţie sunt consilierii locali: Sorin Andrei, Lucian Vişa, Sorin Cucoranu. Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Paul Foleanu, Ioan Griguţă, Dan Moldovan, Nae Negrea, Marian Crăciun. Menţionăm că în 24 de ore în Mangalia va fi reluată furnizarea căldurii".

UPDATE:

În cadrul unei conferinţe de presă cu prefectul Claudiu Palaz, pe tema căldurii de la Mangalia, Constantin Filimon a anunţat că îşi dă demisia şi e solidar cu oamenii. În acelaşi timp, contrar celor decise de consilierii hei-rup-işti de la Mangalia, care tocmai AZI au decis să-l schimbe pe Filimon, Palaz a anunţat că... Ion Mincă e viceprimar!!!

A.A.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614