REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Consilierii locali din Mangalia au simplificat procedura de obţinere a avizelor de funcţionare pentru agenţii economici

Consilierii locali din Mangalia au simplificat procedura de obţinere a avizelor de funcţionare pentru agenţii economici

Replica API 2 iunie 2013 | 00:00 1488

Mai puţine acte

Mai puţine acte

Agenţii economici din Mangalia, care doresc să obţină noi avize de funcţionare, vor depune mai puţine acte la primărie. În şedinţa de vineri a Consiliului Local Mangalia a fost adoptată o hotărâre în acest sens, fiind eliminate mai multe documente din dosarul care se depunea pentru obţinerea unui aviz. Conform consilierului Paul Foleanu, în urma discuţiilor cu agenţii economici din Mangalia, care s-au plâns de birocraţia excesivă, problema a fost adusă în atenţia primarului Cristian Radu, a consilierului PNL Sorin Andrei şi a viceprimarului PSD Bogdan Maganu. S-a luat decizia simplificării eliberării avizelor, în sensul că, potrivit noii hotărâri de consiliu, vor fi necesare doar următoarele acte: certificat înmatriculare societate, certificat constatator de la Registrul Comerţului privind activitatea desfăşurată, titlul spaţiului unde va funcţiona solicitantul, dovada că nu are datorii la taxe şi impozite la Primăria Mangalia, contract cu firma salubritate, la care se adaugă taxa de eliberare a noului aviz.

"Prin această hotărâre am eliminat multe documente şi planşe, despre care cei care doresc să înceapă o nouă afacere se plângeau că nu fac decât să ducă la tergiversarea eliberării avizului", a conchis consilierul Foleanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614