REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consilierii mangalioţi s-au făcut de râs cu şedinţa "anti-Tusac"

Consilierii mangalioţi s-au făcut de râs cu şedinţa "anti-Tusac"

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 95

Anunţată cu mare tam-tam, şedinţa convocată de mai mulţi consilieri din Mangalia care doreau să demonstreze că primarul PSD Claudiu Tusac a pierdut controlul, nu a ieşit conform planului. Reamintim că pentru vineri, 15 aprilie, Claudiu Tusac convocase o şedinţă, însă aceasta a fost boicotată de majoritatea aleşilor locali.

A lipsit cvorumul, în schimb, consilierii "cârcotaşi", între care şi de la PNL şi PC, au anunţat că luni, 18 aprilie, se întrunesc în condiţiile lor şi cu un convocator de pe care au eliminat anumite proiecte iniţiate de Tusac.

Luni însă, surpriză! Unul dintre consilieri, Filimon Constantin, s-a răzgândit, aşa că a părăsit "barca" oponenţilor lui Tusac, lipsind, din nou cvorumul. Situaţia, la care suspectăm că a contribuit primarul Mangaliei, aruncă o lumină proastă asupra "rebelilor" din PNL, ba chiar se speculează că, în aceste condiţii, scaunul de viceprimar al liberalului Sorin Andrei se cam clatină.

La fel, se comentează că nu este exclus ca, drept "pedeapsă", primarul să negocieze înlocuirea vicelui de la PNL cu un reprezentant de la PC, eventual chiar şi cu fostul viceprimar Ion Mincă, preşedinte PC Mangalia. Asta cu toate că şi PC a semnat pentru o altă şedinţă decât cea de vineri, convocată de Tusac. Mai facem precizarea că, dincolo de toată această "combinaţie" PNL-PDL-PC şi alţii împotriva lui Tusac, există un protocol oficial de colaborare între PSD, PNL şi PC. Protocol însă care, la Mangalia, nu prea funcţionează. Având în vedere eşecul de ieri al consilierilor care doreau să demonstreze că Tusac nu mai stăpâneşte situaţia, "rebelii" nici nu au mai dorit să comenteze situaţia. În schimb, Claudiu Tusac a precizat: "Nu înţeleg logica lor (a consilierilor -n.r.). Dacă erau oameni normali se prezentau la şedinţa de vineri, votau ce credeau că trebuie votat şi se pronunţau împotriva proiectelor cu care nu erau de acord. Nu e logic să nu participe la şedinţe convocate de mine, iar peste două zile să convoace o altă şedinţă, cu aceeaşi ordine de zi, cu aceleaşi proiecte iniţiate de mine. Această atitudine denotă lipsă de profesionalism şi de seriozitate, exprimă clar dezinteresul faţă de cetăţeni, dar confirmă existenţa unor interese personale şi meschine".(A.ANTON)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102