REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Consilierii municipali s-au întrunit în şedinţă. Ce proiecte au votat!

Consilierii municipali s-au întrunit în şedinţă. Ce proiecte au votat!

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 383

Consilierii locali s-au întrunit, marți, 25 iunie a.c., în ședință ordinară a Consiliului Local Constanța. Şedinţa a fost convocată într-un corp nou al Universităţii Ovidius Constanţa, respectiv Corpul C al Facultăţii de Farmacie şi Medicină Dentară. „Suntem primii oameni care am trecut pragul, încă se mai lucrează”, a spus Decebal Făgădău.

Ședința de consiliu a început cu obișnuitele "înțepături" între consilierul PNL, Mihaela Andrei, și primarul Decebal Făgădău. Referitor la proiectul privind rectificarea bugetului local 2019, consilierul Mihaela Andrei a ținut să precizeze faptul că "aleșii municipali PNL nu sunt de acoord cu modul în care administrația locală administrează banul public,făcând referire și la întreținerea spațiilor verzi, asta în contextul în care s-a retras o anumită sumă de bani de la societatea care se ocupă de spaţiile verzi. „În 3 ani am văzut cum s-au întreținut spațiile verzi. Concentrați-vă pe elaborarea Registrului Spațiului Verzi", a spus consilierul. După ce Mihaela Andrei a intervenit și la proiectul 7, Făgădău i-a transmis : "Terminați cu ironiile și declarațiile de presă și votați proiectele".

Dacă unele poiecte au stârnit discuţii, altele au fost votate aproape în unanimitate. Vorbim despre proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de către RATC Constanța a serviciilor juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare; proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 73/2017 privind aprobarea condițiilor și criteriilor de acordare a ajutoarelor de urgență de la bugetul local; proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 399/2018 privind aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța; proiectul de hotărâre privind achiziția serviciilor de asistență, consultanță și reprezentare juridică în vederea soluționării notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001;

De asemenea, au fost aprobate mai multe proiecte ce vizează reabilitarea, modernizarea și mansardarea a trei creşe, respectiv Creșa nr. 1, str. Adamclisi nr. 1, municipiul Constanța’, Creșa nr. 2, aleea Mălinului nr. 4, municipiul Constanța, şi Creşa nr. 5, aleea Mimozelor nr. 4, municipiul Constanța.

Au mai fost votate proiectele de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 397/2017 privind asigurarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea și mansardarea Creșei nr. 5, aleea Mimozelor nr. 4, municipiul Constanța”; respectiv modificarea art. 1 din HCL 232/2018 privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire și dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru din Constanța″.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primaria Mangalia!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei? Cat mai stam cu tigania in fata blocului si cand curatiti orasul de TOATE GARAJELE asa cum ati promis?
2
0
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920