REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii PSD Mangalia sar la gâtul lui Cristian Radu: respingem categoric atitudinea abuzivă a primarului din ultima ședință

Consilierii PSD Mangalia sar la gâtul lui Cristian Radu: respingem categoric atitudinea abuzivă a primarului din ultima ședință

Replica API 27 decembrie 2014 | 12:26 272

COMUNICAT DE PRESĂ

"Consilierii locali Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu și Vasile Iorga resping categoric atitudinea neprincipială și abuzivă din ședința ordinară a Consiliului Local din 23.12.2014, a primarului Radu Cristian și a președintelui de ședință, Stan Linica, prin care s-au opus dreptului legal de dezbatere a proiectelor de hotărâre și de luare a cuvântului de către consilierii locali. A devenit o obișnuință pentru domnul primar Cristian Radu ca ședințele de Consiliu Local să se desfășoare de pe o zi pe alta fără ca proiectele de hotărâre să fie transmise consilierilor locali pentru a fi studiate și fără ca proiectele să aibă avizele comisiilor de specialitate.

Ori de câte ori consilierii locali refuză să voteze proiectele în formă inițiată, primarul Cristian Radu recurge la o atitudine de șantaj și amenințare permanentă a consilierilor locali, pentru a obține un vot favorabil.

Primarul Cristian Radu a fost foarte deranjat și supărat în momentul în care au fost aduse la cunoștință: ilegalitatea proiectului de taxe și impozite pentru că nu a fost pus la dispoziția consilierilor locali și nu a fost pus în dezbatere publică și faptul că este necesară o reducere/anulare a taxelor și impozitelor pentru o relaxare a activității economice în Mangalia, deoarece în ultimii ani, prin majorarea taxelor și impozitelor, s-au pus bariere în dezvoltarea agenților economici, aceștia fiind nevoiți să reducă din personal și să limiteze investițiile.

Primăria dorește să construiască în stațiuni case de vacanță pentru oamenii din toată țara, cu credit ipotecar, în condițiile în care Primăria are obligația să pună la dispoziție terenul și utilitățile, iar în momentul de față nu putem asigura infrastructura atât de necesară în cartierele Dobrogea I și Dobrogea II, unde cetățenii orașului Mangalia locuiesc în case fără utilități. Va trebui să ne gândim să construim case pentru mangalioți, dar fără credit ipotecar.

Primarul Cristian Radu dorește să aprobăm cheltuieli pentru demolare retroactiv pentru unele clădiri din cartierul Dobrogea II, aflate în proprietatea primăriei, în condițiile în care acestea nu mai există (au fost furate, nu demolate), iar răspunzători pentru faptul că ele au fost furate nu există. Prejudiciul nu a fost recuperat, răspunzători pentru acest lucru nu există, dar Consiliul Local trebuie să aprobe plata unor lucrări de demolare fictive.

Este regretabil faptul că, prin această atitudine a primarului, problemele reale ale cetățenilor Mangaliei, ce necesită rezolvare de foarte mulți ani, nu pot fi rezolvate".

Biroul de presă al PSD Mangalia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367