REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consilierii Rezeanu și Căliminte au contestat decizia de excludere din partid. Ce a decis instanța!

Consilierii Rezeanu și Căliminte au contestat decizia de excludere din partid. Ce a decis instanța!

Replica API 17 februarie 2019 | 00:00 235

Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte duc o nouă luptă cu liderii PNL Constanța după ce au fost excluși din partid a doua oară, pe motiv că nu și-au plătit cotizația. PNL a solicitat prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, emiterea ordinului de încetare a mandatelor lui Rezeanu și Căliminte în consiliu, însă reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a pronunțat, deocamdată. Până atunci, cei doi încearcă să obțină anularea efectelor acestei decizii. Astfel, pe 11 februarie Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au depus la Tribunalul Constanța, Secţia a II-a civilă, o acțiune în instanță cu obiectul ”constatare nulitate act”. Ce a decis instanța în cazul celor doi!

Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au arătat că prin decizia în cauză și-au pierdut calitatea de membru PNL ca urmare a neachitării cotizației. Ei au solicitat pe cale de ordonanță președințială, să se dispună suspendarea executării Deciziei nr.13/29.06.2018 prin care a fost aprobată propunerea Biroului Politic Local Constanța privind pierderea calității de membru al PNL ca urmare a neachitării cotizației pe o perioadă mai mare de 6 luni, precum și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

Întrucât decizia este act administrativ, iar competența pentru soluționarea acțiunii în anularea actului administrativ, respectiv de suspendare a executării lui, este cea a secției de contencios, Secția II civilă a decis, în cazul amândurora, declinarea cauzei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce daca vau exclus partidul pierde fiindca a renuntat la niste oameni capabili si dezinteresati ca voi ca doar nu ati intrat in politica pentru vreun avantaj.Va dat afara nui nimic partidu pierde sau asta sunt doar vorbe adevaru este exact invers ce conteaza pentru voi este doar interesul propriu in nici un caz interesele partidului
0
0
P N L slaba conducere in Constanta fara Manea si Lupu Dragomire ai distrus partidul cu neamurile tale
0
0
Tristii astia doi se agata de ciolan in continuare...e bine sa fii consilier local si sa nu faci nimic pentru orasul asta ... asa ca...acestia sunt indivizii cu pretentii de politicieni...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218