REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierul județean liberal Bogdan Bola are o soluție pentru ca Centrul Cultural „Jean Constantin” să fie dat în folosință mai repede!

Consilierul județean liberal Bogdan Bola are o soluție pentru ca Centrul Cultural „Jean Constantin” să fie dat în folosință mai repede!

Replica API 31 decembrie 2017 | 23:14 404

Consilierul județean liberal Bogdan Bola a redepus, vineri, 29 decembrie a.c., o adresă prin care solicită, din nou – prima adresă în acest sens a fost depusă în luna martie a.c., după cum precizează liberalul, dar fără a fi luată în seamă! – pentru punerea pe ordinea de zi în prima ședință a Consiliului Județean Constanța, proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța. Acest centru ar rezola problema structurii organizatorice de personal, care, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, ține în loc deschiderea Centrului Cultural „Jean Constantin”.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul Partidului Național Liberal, filiala Constanța, cu privire la această temă:

Având în vedere declarațiile recente ale președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, conform căruia Centrul Cultural „Jean Constantin” este gata, dar nu a fost încă deschis publicului „pentru că este necesară o structură organizatorică de personal”, dar și declarațiile vicepreședintelui CJC, Claudiu Palaz, care afirma de curând că „puteam să îi dăm drumul mai de mult, dar de ce să nu facem un lucru bine făcut”, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal, prin vocea consilierului județean Bogdan Bola, face următoarele precizări:

„Deși termenul inițial de finalizare a lucrărilor la Centrul <> era 31 decembrie 2015, până în acest moment, în toate declarațiile făcute de conducerea CJC, niciodată nu s-a pus problema lipsei personalului, pentru întârzierea lucrărilor fiind vorba mereu doar de greșeli de proiectare! Mi-e greu să înțeleg de ce nimeni nu s-a gândit până în prezent la faptul că un astfel de centru ar avea nevoie și de personal calificat care să îl administreze”.

Acesta amintește faptul că, la data de 27 martie a.c., a depus la registratura Consiliului Județean Constanța, având număr de intrare 7.546, un proiect de hotărâre privind înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța. „Am solicitat, în urmă cu nouă luni, înființarea unei instituții publice de interes județean, care să fie în subordinea CJC, urmând să fie finanțată atât din bugetul județean, cât și din venituri proprii. Cu alte cuvinte, am cerut atunci înființarea unei structuri care să aibă exact rolul de a asigura personalul calificat pentru funcționarea acestui centru. Ba mai mult, am specificat atunci și faptul că sediul acestei instituții de servicii comunitare ar putea fi chiar în incinta Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret <>. De asemenea, proiectul de hotărâre prevedea că, în termen de 30 de zile de la adoptare, se va înainta către CJC un alt proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, numărul total de posturi, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de Servicii Comunitare Integrate, cu consultarea directă a organizațiilor de tineret din județul Constanța”, afirmă Bogdan Bola.

„Prin urmare, dacă acest proiect ar fi fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța și votat de către consilierii județeni acum nouă luni, acum nu ne-am mai fi confruntat cu această problemă. Mai mult, am fi putut pregăti terenul, prin acest Centru de Servicii Integrate, pentru preluarea și administrarea Palatului Copiilor, proiect de hotărâre care aparține tocmai președintelui CJC, Horia Țuțuianu.

Tocmai pentru că, în ultima perioadă, Consiliul Județean Constanța a început să facă pașii necesari pentru a asigura un cadru adecvat în vederea organizării și promovării activităților de tineret, pentru incluziunea socială și consilierea tinerilor în vederea asigurării de condiții optime pentru integrarea socio-profesională, nu pot să înțeleg de ce un astfel de proiect se află, după nouă luni, încă <<în analiză>>”, afirmă consilierul județean Bogdan Bola.

Liberalul este de părere că, pentru un județ precum Constanța, o simplă direcție în cadrul Consiliului Județean Constanța, care să administreze patrimoniul de tineret și să creeze politici viabile de tineret, nu este de ajuns. „Propunerea mea privind acest Centru de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța, nu reprezintă doar un proiect pentru câțiva ani, ci reprezintă o viziune pe termen lung a ce înseamnă prestarea de servicii de utilitate publică în calitate de organizator/partener, în vederea derulării și implementării de proiecte și programe adresate studenților și tinerilor de până la 35 de ani din județul Constanța”, subliniază Bogdan Bola.

În concluzie, consilierul județean liberal Bogdan Bola consideră că, „în loc să ne punem piedici politice, din care au de suferit doar tinerii Constanței, mai bine am lucra împreună la proiectele care aduc un plus urbei noastre. Dacă nu am fi trecut cu vederea un astfel de proiect, de acest Crăciun, am fi putut merge la spectacole în Centrul <>, organizațiile de tineret ar fi avut un loc adecvat pentru întâlniri, iar Consiliul Județean Constanța ar fi putut să își asume rolul său de inițiator de politici de tineret, stimulând dezvoltarea personală a tinerilor și realizând un adevărat hub unde se pot dezvolta idei cu adevărat bune pentru tinerii acestui județ”.

Pentru a veni în sprijinul deschiderii cât mai rapide a Centrului Cultural „Jean Constantin”, consilierul județean liberal Bogdan Bola a depus, în această dimineață, o adresă prin care solicită, din nou, punerea pe ordinea de zi în prima ședință a Consiliului Județean Constanța, proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai scriso tu sau a puso tactu capra pe vreo machidoanca la ITM sa o scrie????
1
0
Ce este discriminarea asta? Cum pina la 35 de ani? si cei peste aceasta virsta vor sta la usa. Nu uitati ca nu voi ati construit acest cinematograf. N-ati fost in stare ,in atitia ani, nici sa-l varuiti.O sa cereti buletinul la intrare?Faceti pe proprietarii?
2
0
Putulica a devenit barbatel cu initiative, asta e bine.
1
0
Un fidel client al prostituatelor de pe centura.
5
2
Pnl nici numai trece pragul la urmatoarele alegeri, vai de poala voastra:Cu betivul ala de Orban v-ati halit
4
2
Nu mai votati PSD. Votati PNL ca noi facem combinatie cu PSD si va vindem voturile la primul colt. Eu, Bogdan Bola, o scarba de om garantez.
13
2
Un gagauta care habar nu are de el. Tasu mare PNL-ist iar el un mic borfas care se mai si da cu carte! PNL A INCETAT SA MAI EXISTE DE MULT!
12
0
cite locuri de parcare are locatia? cam zero nu ?
13
0
Pina gasiti voi solutii se darima sandramaua ! Alti bani bagati ca sa aveti de unde fura ca doar ne ati marit impozitele si aveti de unde ! Mama voastra de lepre !
13
1
Spune le la fraierii din romania doar la cate firme esti salariat si cati mangoti ei pe luna impreuna cu es...crocul de eugen tatal tau?. Muie cu lamaie si la mai multa gingie !
9
1
Putza Mica are si ideei.....asta chiar ne bucura.
13
2
Maimute USL-iste ! Mama voastra de derbedei nesimtiti ...
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218