REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul Judeţean Memiş Baiazid, problemele cu SPIT. De la cantina IPJ i se trage!

Consilierul Judeţean Memiş Baiazid, problemele cu SPIT. De la cantina IPJ i se trage!

Replica API 20 iunie 2019 | 00:00 985

Îşi deschide restaurant în Piaţa Ovidiu

Îşi deschide restaurant în Piaţa Ovidiu

Mai bine de 14 ani, consilierul judeţean PNL Memiş Baiazid a asigurat masa poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Acesta a deţinut Autoservirea Eteks, situată pe strada Renaşterii 23, lângă Direcţia Caziere, unde oamenii legii, şi nu numai, luau masa frecvent, iar activitatea se desfăşura în baza unui contract de închiriere care se reînoia la fiecare 6 ani. Din februarie însă, actul nu a mai fost prelungit, aşa că Memiş Baiazid a trebui să încheie socotelile şi să plece. În fiecare an, politicianul plătea impozitul pe clădire la SPIT, însă nu tot timpul la termen, aşa că a strâns penalităţi, susţin cei de la SPIT. Aşa se face că, în urmă cu câţiva ani, s-a trezit cu un debit de 70.000 lei, constând în penalităţi, debit care, ulterior a ajuns până la suma de 200.000 lei. Bani pe care politicianul i-a plătit, pentru că altfel ar fi avut probleme, i s-ar fi pus poprire pe conturi etc, însă acum încearcă să-i recupereze în instanţă, pe motiv că nu sunt indicate motivele care au condus la obligațiile de plată stipulate în actul contestat și nu este arătat temeiul de drept în baza căruia organul fiscal a apreciat că i-ar reveni obligația de plată a sumelor menționate în cuprinsul titlului de creanță fiscală. A pierdut la prima instanţă, însă mai are o şansă la apel.

Memiş Baiazid, prin firma sa SC Beyaz Food SRL, firmă ce are ca domeniu de activitate fabricarea de mâncăruri preparate a deschis acţiune în instanţă împotriva SPIT, solicitând anularea deciziei emisă de către aceasta, prin intermediul căreia i-a fost imputată suma de 200.000, reprezentând penalităţi la impozitul pe clădirea care, timp de 14 ani, a funcţionat ca şi cantina IPJ, spune Memiş Baiazid. „Calculul s-a făcut pentru perioada 2013- 2015. După atâţia ani, după ce am fost nevoit să plec de la ei (n.red. de la IPJ), SPIT a calculat că aş avea penalităţi. Au fost perioadă când nu plăteam debitele la timp, le plăteam după câteva zile, o săptămână, pentru că mai intervenea şi week-end-ul, şi îmi puneau penalităţi. În perioada asta, din 2012‚ până-n 2015, n-au mai calculat poenalităţile”, a spus, pentru Replica, afaceristul. Banii i-a plătit la SPIT, însă acum se judecă ca să-i recupereze, doar că, pe fond a pierdut, dosarul fiind în faza de recurs. „Suma era vreo 70 000 lei, de acolo s-a ajuns până la 200.000 lei, numai penalităţi. Eu banii i-am plătit, ca să nu mai am probleme, să pot funcţiona, că altfel îmi blocau conturile, dar mă judec să-i recuperez. Sunt 0 peste tot. Vorbim numai despre penalităţi. Am pierdut pe fond, nu ştiu ce a motivat instanţa, că n-am primit motivarea. Am făcut recurs”, a mai explicat consilierul judeţean PNL, Memiş Baiazid.

Din februarie nu mai oferă masa poliţiştilor

Politicianul a mai spus că din luna februarie nu mai activează la cantina IPJ. „Din febrtuarie nu mai am cantina la Poliţie. De 14 ani, am avut contrat, contractul se prelungea din 6 în 6 ani, nu m-au notificat că nu-l mai prelungim. M-am achitat la ei de tot, le-am făcut curăţenie, am lăsat locul curat şi am plecat”, a mai precizat Baiazid. Acum, politicianul urmează să deschidă restaurantul în Piaţa Ovidiu, acolo unde deţine un spaţiu pe care l-a achiziţionat în urmă cu câţiva ani. Aşteaptă autorizaţia de la Primăria pentru a da drumul la afacere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii dam la muie lu celic !
0
0
bai tatare ai belito daca nu mai ai restaurant la pol , ciuciu mandat de consilier , ar cam fi vremea sa te duci dracului sa ne lasi , NESIMTITULE
6
2
Fancy e mai hot decit Tatarul...
3
1
Tipic penelist. Limbric pesedeu. Ce saracii fomiste !!! Muie cu cacat !!!
8
1
asa se ajunge politician in romania, il pupi in kur pe LUDOVIC ORBAN, nu emiti bon fiscal la autoservire, si ai mandatul asigurat!!! daca si acest TATAR INFECT e politician, inseamna ca suntem departe rau!!!
12
1
Cea mai buna decizie...
8
3
Chiar nu intelegeti de ce a fost ejectat Baiazid de catre Dancu? Ca sa-si aduca acolitii lui in acest spatiu insa ia cam incurcat socotelile controlul de la IGPR pe licitatiile trucate facute la IPJ prin eludarea cadrului legal.A facut ce a facut si a blocat finalizarea acestui control prin tertipurile sale specifice dar el nu stie ca toate se platesc mai devreme sau mai tarziu. Clepsidra se scurge costele iar somnul tau nelinistit nu vreau sa-l am eu. Tic tac tic tac...
10
2
Asta e consilier judetean pnl? Vai mama! Pai nu e de mirare ca USR e pe primul loc in cta si in marile orase. Chiar nu intelegeti ca romanii va cer sa schimbati in totalitate clasa politica veche, expirata, corupta, batrana, care au strans prin evaziune si coruptie bani nemunciti pt 20 generatii? Chiar nu pricepeti ca de asta pleaca tinerii, ca nu vor sa mai vada astfel de . .. dati ca exemplu de " oameni de afaceri" ? Tinerii va urasc pt distrugerea tarii, angajatii va urasc pt ca ei nu sunt platiti ca in UE cu toate ca patronii castiga si mai mult ca in UE. Demonstrati ca sunteti tradatorii
13
2
Vedeti ca se poate? Asa sa procedati si cu metropolitanul. Blocarea conturilor si dupa aia mai vedem. Adica unii e prosti si altii e destepti? Baiazid, nu merge zona., babai. Rra bine la militieni, aveai si sezonistii acum, asta e, daca nu ai vrut sa mai cotizezi.
12
1
Acelasi cacat care pute a oaie il serveste si la Cantina Eteks din Mamaia de la sala de sport IDU ! Are preturi exagerat de mari si nu prea se da bon fiscal !
17
2
Serif, din cernavoda, cata mancarica a dat si el moca cui?
5
0
Este acest hodorog care pute a cap de oaie
14
2
Aga, tine te tare, sa moara toti dusmanii
3
13
Asa zisul restaurant de pe str. Renasterii era o cantina gen "impinge tava" dar cu preturi de restaurantvl de lux . Acolo , carnea invechita de la toate macelariile musulmane era tocata si transformata in preparate condimentate si vandute politistilor !
22
5
se gateste f bine la eteks
6
19
saracii politisti. Mor de ras!
11
5
Amanta locuieste cu chirie in dedal 1 rezidente Navodari la parter
10
3
Nu mai manca niciun politist la restaurantul lui Baiazid. Avea preturile foarte mari si politisti nu isi permiteau sa mai manance acolo. Restaurantul era frecventat mai mult de turisti. Il felicit pe domnul Dancu ca a luat decizia sa il dea afara. Baiazid, un evazionist grosolan si mizerabil. Rar emitea bonuri fiscale in acel restaurant.
23
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367