REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul judeţean Vasile Moldovanu, CU AVEREA SUB SECHESTRU

Consilierul judeţean Vasile Moldovanu, CU AVEREA SUB SECHESTRU

Replica API 26 aprilie 2017 | 00:00 1250

Dosarul „JAF din bani publici cu iluminatul din Mangalia”!

Dosarul „JAF din bani publici cu iluminatul din Mangalia”!

Vasile Moldovanu

Alte patru persoane sunt „bifate” pe lista suspecţilor în cazul jafului din bani publici de la Mangalia. Astfel, pe lângă Vasile Cătălin Cornaci apar şi Vasile Moldovanu, Mariana Sabău, Viorica Gîrleanu şi Axinte Nerghiz. Toţi s-au ales cu sechestru pe bunuri şi au contestat măsura. Aici apare şi SC Eurotechnic Ind SRL.

Amintim că ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, joi, 20 aprilie a.c., au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Cătălin Vasile Cornaci, funcţionar public cu funcţie de conducere în cadrul S.P.A.D.P.P. Mangalia, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni în legătură cu atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţii publice. În fapt, potrivit anchetatorilor, la data de 29.03.2016, la nivelul unităţii de parchet s-a început urmărirea penală, cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, în perioada 2007 - 2010, de către reprezentanţi ai S.P.A.D.P.P. Mangalia (subunitate cu personalitate juridică aflată în directa subordonare a Consiliului Local Mangalia), constând în întocmirea unor documente cu caracter eminamente nereal pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate.

Prin folosirea acestora, au fost generate succesiv/ulterior alte contracte de achiziţie publică, care trebuiau asigurate în garanţie de către partenerul contractual din anul 2007. Prejudiciul total provocat bugetului local este de aproximativ 14 milioane de lei. Prin ordonanţa din 12 aprilie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus extinderea cercetărilor şi continuarea urmăririi penale faţă de 14 suspecţi, toţi funcţionari publici, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, precum şi delapidare.

Faţă de suspectul Vasile Cătălin Cornaci s-a dispus măsura sechestrului asigurator pe bunuri în valoare de 100.000 de Euro, prejudiciul cauzat de infracţiunile pentru care este cercetat fiind estimat la valoarea de 500.000 Euro. Pe lângă acesta, cu sechestru s-au ales şi Vasile Moldovanu (în prezent consilier judeţean PSD), Mariana Sabău, Viorica Gîrleanu şi Axinte Nerghiz, dar şi SC Eurotechnic Ind SRL. Aceştia au depus contestaţie, iar magistraţii Tribunalului Constanţa, la data de 24 aprilie anul curent au dispus:

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de petenţii Moldovanu Vasile , Sabău Mariana , Cornaci Vasile - Cătălin, Gîrleanu Viorica, Axinte Nerghiz şi Eurotehnic Ind SRL Mangalia, împotriva măsurii sechestrului asigurător dispusa prin Ordonanţa nr. 375/P/2016 din data de 12.04.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cât şi a extinderii măsurii sechestrului judiciar dispusă prin Ordonanţa nr. 375/P/2016 din data de 19.04.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, potrivit minutei judecătoreşti.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/jaf-din-banii-publici-iluminatul-din-mangalia-contracte-ilegale-pentru-lucrari-fictive-315486/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce comenteaza pe aici saraciile ofticate.Asta e Romania frate ce va e ciuda ca ne am descurcat Toti care au facut fapte sunt smecheri acum Sinan , Nitoi , Beinur , Raim si voi mergeti sa platiti rata la Provident si masina de bulgaria... ha ha ha ma duc sa beau un whisky ca ma simt bine cand dujmanii moare cum zice Salam
0
5
la toti vine vremea sa fie analizat ptr. toate cele facute aiurea doar in interese personale : azi eu maine tu si judecatori acum as fac de cap dar legea se schimba si se va aplica si retro !
2
3
trebuie urgent si la raja la hotul de stroe si echipa
8
1
Buna ar fi o ancheta si la ce s-a furat din 2012 si pana in prezent! Lucrarile de la spatii verzi sunt de notorietate ca au fost platite cu bani grei. Sau asteptam sa se schimbe primarul?
5
2
te miri de unde au unii averi! pai din lucrul curat cam greu! deci? vrem lista tututor din acest dosar! sa stim pe langa cine trecem pe strada si pe cine am votat! scarbelor!
5
1
nenea Moldovanu....TERRA...RAJDP...Alin Pilca...Suedia...Savalco....ai belit-o!!!!
8
2
de unde au nenorocitii astia atatia bani, daca nu din furturi? sa le ea toata averea si sa traiasca cu salariul mimim pe economie, excrocii naibii
7
3
cum se numesc ceilalti 14 functionari publici?
6
2
nu ma esti tare ma acum ? hot ordinar si jigodie ordinara.
7
2
Pacat. Daca a facut ceva dl Moldoveanu sa plateasca, dar eu zic ca este pacat ca acest sistem romanesc impinge pe zi ce trece orice om sa fure. A devenit un sport national si daca nu esti in cardasie cu ei esti contra lor. Zic pacat ca in aceste conditii oameni capabili pica in plasa acestor oameni sau acestui sistem. Pacat fiindca dl Moldoveanu este un om de calitate atat din punct de vedere moral cat si tehnic.
4
10
Acest Escroc COmunist Moldoveanu si pe timpul lui Ceausescu a avut numai functii CHEIE de unde a furat fara oprire. Ce a furat acum este nimic pe langa ce a furat de la DRUMURI cand lucra acolo el la facut mare si pe Manole Pescarul. Este un Lingau care stie sa Linga si sa Suga bani PUBLICI.
14
3
Acesti nesatui care inainte de a fura grosolan din banii publici trebuie sa stie ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa inapoezi ce ai furat Nu poti fi fericit si sa te dai mare la infinit pe furtisaguri Si incet incet toti vor da socolteala daca nu ei progeniturile lor
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367