REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul local Sorina Tuşa, în proces cu Poliţia Locală

Consilierul local Sorina Tuşa, în proces cu Poliţia Locală

Replica API 17 octombrie 2013 | 00:00 258

Locurile de parcare, durerea şoferilor constănţeni

Locurile de parcare, durerea şoferilor constănţeni

Consilierul local municipal Sorina Tuşa (PDL), care este şi avocat, a reprezentat în instanţă, de-a lungul carierei sale, interesele diverşilor clienţi. Iată că avocata este acum în ipostaza de a-şi reprezenta propriile interese în faţa judecătorului, asta după ce a fost amendată de poliţiştii locali, zilele trecute, după ce a parcat neregulamentar. Consilierul local recunoaşte că parcarea nu a fost în regulă, dar, susţine ea, din punct de vedere moral amenda emisă de Poliţia Locală nu este legală.

Locurile de parcare reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor constănţeni. Nu de puţine ori, aceştia se văd nevoiţi să parcheze pe unde apucă, chiar dacă asta înseamnă să încalce legea. În această situaţie s-a regăsit şi consilierul local PDL, Sorina Tuşa. Zilele trecute şi-a parcat autoturismul pe trotuar, sub ochii vigilenţi ai poliţiştilor locali, care imediat i-au aplicat o amendă pentru parcare neregulamentară. În condiţiile date, Tuşa a formulat, marţi, 15 octombrie, o plângere la Judecătoria Constanţa, solicitând anularea procesului verbal. Aceasta recunoaşte că a parcat neregulamentar însă, dacă ar fi existat locuri de parcare disponibile, atunci ar fi respectat legea. "Problema este că nu sunt locuri de parcare. Eu aş fi parcat regulamentar. Din punct de vedere moral, amenda nu este legală pentru că nu am cadrul necesar de a respecta legea", a spus consilierul local. Întrebată dacă va lua o măsură în Consiliul Local, cu privire la lipsa locurilor de parcare, aceasta a precizat: "Dacă veţi face publică această problemă, sigur că da. PDL încearcă tot timpul să rezolve anumite aspecte în şedinţele Consiliul Local, dar.. .nu ştiu dacă vom reuşi. Tot presa ar putea să facă ceva. O să ridic această problemă pentru că este un subiect extrem de sensibil pentru toţi constănţenii", a mai comentat Sorina Tuşa. Dacă instanţa nu-i va da dreptate, Tuşa a dmis că... nu va avea încotro decât să se supună: va achita amenda. Potrivit legii, pentru oprire neregulamentară sancţiunea este între 160 şi 240 de lei şi se aplică, totodată, două puncte de penalizare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367