REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul local USR, Cristina POPESCU: Dacă am lua la VERIFICAT cum s-au eliberat AUTORIZAȚIILE de construcție, ne vom îngrozi! Video

Consilierul local USR, Cristina POPESCU: Dacă am lua la VERIFICAT cum s-au eliberat AUTORIZAȚIILE de construcție, ne vom îngrozi! Video

Replica API 24 septembrie 2021 | 00:14 2614

În ultimii 20 de ani, Constanța a suferit o dezvoltare imobiliară fulminantă, fiind mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării fostelor administrații care au dat undă verde unor investitori să construiască haotic. Despre cât de bine arată… sau nu Constanța, din punct de vedere urbanistic, despre mobilitate urbană și reconfigurarea marilor bulevarde, dar și despre registrul spațiilor verzi am discutat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, cu urbanistul Cristina Popescu, consilier local municipal USR. Concluzia: este nevoie de o schimbare, este nevoie de schimbarea reglementărilor în domeniul construcțiilor și este nevoie de oameni specializați în Primăria Constanța, Direcția de Urbanism.

FALEZĂ Nord e unul din cartiere afectate de MUTILAREA urbanistică

”Fiecare a făcut ce a vrut. S-a construit după bunul plac, cu foarte mare ușurință s-au făcut documentațiile de urbanism, sunt mii de derogări de la PUG. Lucrul acestea se vede în imaginea Constanței cu blocuri între case, cu o clădire mai înaltă, una mai scundă, funcțiuni amestecate, un haos. E o chestiune generală. Există mai mult interes în apropierea litoralului și a lacului Siutghiol. Unde s-a găsit un loc liber acolo s-a construit. Faleză Nord este unul din cartierele puternic afectate. Peste tot pe unde a fost un teren mare, s-au construit numai monștri de beton. În prima ședință a Comisiei Tehnice a fost vorba de PUZ-ul lui Maticiuc și nu a primit aviz pozitiv”, a declarat Cristina Popescu.

În continuare, în comisiile de specialitate ajung proiecte care nu respectă legislația în vigoare și, chiar dacă trec de votul consultativ al Comisiei de Urbanism, în Consiliul Local pică. ”Nu sunt membru în Comisia Tehnică de Urbanism, dar da, avem acces la dosarele care ajung să se discute acolo. O parte dintre ele ajung în comisia 2 să fie votate și o parte nu mai ajung. Dacă în cazul documentațiilor de urbanism se avizează sau nu în Comisa 2, pentru autorizațiile de construire trebuie să ai o bază legală. Dacă în Consiliu Local discutăm și despre oportunitate, în cazul autorizațiilor nu mai pot fi subiectivi”, a completat urbanistul.

Mobilitatea urbană, neînțeleasă de administrația locală

”Îmi este clar că nu știm ce înseamnă mobilitatea urbană. Ea este strict legată de urbanism și atâta timp cât nu sunt gândite împreună nu au cum să funcționeze. Degeaba gândești niște funcțiuni dacă nu gândești și modul în care oamenii se deplasează de colo-colo. De asta am ajuns ca în cartiere precum Tomis Plus să genereze un trafic foarte mare în zonele lor. Oamenii de acolo nu își desfășoară activitatea acolo, ei se mișcă. Primăria nu are oameni specializați pe urbanism. Comisia are un arhitect șef și un arhitect. Ceilalți angajați au alte specializări. Avem nevoie de oameni care înțeleg problemele de mobilitate”.

Cristina Popescu: Vrem să modificăm reglementările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

Cristina Popescu a anunțat că este în discuții cu parlamentarul Remus Negoi, astfel încât să fie modificate reglementările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

Timpul foarte mare de așteptare a unui certificat de urbanism este foarte mare. Este o situație complexă și complicată. Pornește de departe, de sus, de la legile naționale. Am început discuțiile cu parlamentarul nostru, Remus Negoi, și am identificat o serie de modificări pe care este esențial să le facem. Putem să luăm în calcul și valabilitatea prelungirii certificatelor de urbanism, să nu mai fie de un an de zile. Trebuie să modificăm povestea cu 20%, într-un regim de înălțime de P+2 se transformă în P+3. S-au luat multe decizii greșite. Dacă cineva ar lua toate autorizațiile de construire la verificat, o să ne îngrozim”, a spus Popescu.

Despre reconfigurarea urbană a marilor bulevarde…

Cristina Popescu a vorbit și despre proiectele de reconfigurare urbane a marilor bulevarde, proiecte care au fost făcute pe genunchi, cu foarte multe greșeli, care nu mai pot fi remediate. Sau pot, dar pe bani foarte mulți. ”Proiectul bulevardului Lăpușneanu am putut sa îl studiez la Direcția de Fonduri Europene. Proiectul acesta era început în 2019. În momentul acesta este într-o fază în care nu poți să mai dai înapoi decât pierzând finanțarea. Este bine că se face, că se vor repara trotuarele. Nu îți făcea plăcere să te plimbi pe trotuare. Dar, trebuie să avem în vedere că se vor indisponibiliza locurile de parcare și nu vor exista altele Eu înțeleg că există politica aceasta de a reduce numărul de mașini și de a folosi transportul alternativ. Lucrurile astea trebuiau studiate. Nu avem acces nici în comisia de circulație să discutăm lucrurile acestea. Acestea sunt atribuțiile domnului viceprimar, Ionuț Rusu. După părerea mea, ar trebui să vedem de câte locuri de parcare avem nevoie și să le asigurăm măcar 75% din locuitorii din această zonă să aibă loc de parcare. Mergem în trendul de a descuraja folosirea mașinii personale. Putem spera ca oamenii să nu își mai cumpere alte mașini”, a spus Popescu.

Piste de biciclete pe bulevardul Al. Lăpușneanu-1 Mai, bdul. Mamaia… pe trotuar

”În unele zone pe trotuar nu au loc și pistele de biciclete dar și pietonii. Lucrurile nu sunt așa cum trebuie. Proiectele acestea sunt semnate de niște firme care au posibilitatea de a proiecta drumuri. Aici este problema. În momentul în care pui un inginer de drumuri să gândească mobilitatea care are mai multă treabă cu urbanismul, cu partea tehnică, apar neconcordanțele acestea. În comisia aceea de circulație ar trebui să fie un urbanist. Este și face parte și domnul arhitect Leu din comisia asta dar nu pot să spun cât de mult a fost ascultat în această comisie”, a continuat urbanistul.

Aceleași probleme le vom regăsi și pe bulevardul Mamaia. ”Bulevardul Mamaia a fost pornit cu actuala administrație, dar a fost tratat în aceeași manieră. După multe discuții a ajuns în comisia 2 la care domnul Vlăescu de la Confort Urban mi-a spus că în momentul acesta nu se mai poate modifica. Au fost o serie de probleme pe care le-am descoperit. Și aici se vor desființa locurile de parcare. Pe Mamaia, pista de biciclete va fi amplasată pe carosabil și nu pe trotuar. Când pistele de biciclete sunt pe trotuar, întotdeauna se iscă conflicte între pietoni și bicicliști. Tu nu îți mai poți lăsa copilul din mână pentru că sunt biciclete. Zonele trebuie delimitate. Mai bine conștientizează șoferii prezența bicicliștilor decât să deranjăm pietonii pe trotuar”, a mai punctat consilierul local.

Prima etapă din PUG este gata… cu surprize

Cristina Popescu a vorbit și despre Planul Urbanistic General și importanța reactualizării acestuia. Firma Synergetics Corporation este cea care îl elaborează.”S-a predat prima etapă și au centralizat informațiile date de Primărie, adică documentațiile vechi. Există surprize pentru că nu se găsesc toate. Se zvonește că ar fi mult mai multe. Documentațiile fac referire una la alta. S-au pierdut. Etapa a doua cuprinde studiile istorice, de circulație, de fundamentare. Au termen de predare a PUG-ului de 4ani și jumătate - 5 ani. A trecut deja un an. Timp ar exista ca el să se facă. Problema sunt informațiile care sunt furnizate, De exemplu, studiile istorice au omis o grămadă de clădiri care ar trebui să fie protejate. Mi se pare un studiu foarte, foarte important. Ei bine, eu am dubii că cine va elibera acest studiu va avea toate informațiile necesare să fie exact așa cum îl voi dori eu”.

Registrul Spațiilor Verzi este slab realizat

Cât despre Registrul Spațiilor Verzi, a cărui recepție a fost semnată cu obiecțiuni, Cristina Popescu a declarat: ”«Gurile rele» spun că registrul este foarte slab făcut dar este făcut așa din lipsa informațiilor. Este o foarte mare problemă în ceea ce privește terenurile care nu sunt cadastrate. Dar, da, recepția se poate semna recepția cu obiecțiuni”.

Mai multe despre acest subiect, dar și despre Regulamentul de acces în Peninsulă, dar și despre Regulamentul parcărilor puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367