REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierul ministrului Boc, Andreea Paul Vass, şi-a lansat cartea la Constanţa: "Trebuie să le dăm femeilor şansa de a candida"

Consilierul ministrului Boc, Andreea Paul Vass, şi-a lansat cartea la Constanţa: "Trebuie să le dăm femeilor şansa de a candida"

Replica API 24 septembrie 2011 | 00:00 167

Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc şi-a lansat astăzi, la hotel Iaki, din staţiunea Mamaia, cartea "Forţa politică a femeilor". Cu ocazia lansării, ea a vrut să atragă atenţia femeilor, dar în acelaşi timp şi să tragă un semnal de alarmă că şi femeile pot face politică la fel de bine ca şi bărbaţii. "Din păcate, femeia trebuie să lupte de două ori mai mult decât un bărbat pentru o funcţie politică", a declarat Vass. În acelaşi timp, ea s-a întrebat cât mai trebuie să aşteptăm pentru a lua parte la decizia publică. Tot ea şi-a dat şi răspunsul: "Nu trebuie să mai aşteptăm nici o secundă. Putem intra în politică cu un singur obiectiv, să le spunem că există o politică echilibrată de gen", a subliniat ea. În cadrul prezentării cărţii, Andreea Paul Vass a invocat un mit, potrivit căruia femeile nu vor vota niciodată femei. "Sunteţi siguri că electoratul nu este pregătit să aleagă femei? Dacă am avea peste 30% candidate femei, electoratul le va da încredere. Trebuie să menţionez că femeile ştiu să aibă mereu grijă de bătrâni, de copii. Ce vă face să credeţi că nu putem decide la fel de bine soarta naţiunii? Avem nevoie de femei în Parlament, care să reprezinte interesele noastre particulare", a arătat consilierul. Ea este de părere că eşecul sau succesul nu are gen şi poate aparţine în egală măsură şi femeilor, dar şi bărbaţilor. "Trebuie să le dăm femeilor şansa de a candida. Alte ţări au făcut-o! este nevoie de o forţă feminină-n Parlament. Desigur, nu susţin promovarea haotică a femeii, susţin un echilibru de gen, un parteneriat între femei şi bărbaţi", a mai spus ea. La final, Vass a ţinut să le amintească tuturor reprezentantelor sexului frumos că în România există multe femei cu competenţe politice, care trebuie să se facă auzite. "Împreună putem face politică!", şi-a încheiat ea discursul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218