REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul Petre îi cere ministrului Culturii să împiedice evacuarea artiştilor de la Oleg Danovski

Consilierul Petre îi cere ministrului Culturii să împiedice evacuarea artiştilor de la Oleg Danovski

Replica API 16 noiembrie 2011 | 00:00 118

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre se declară preocupat de soarta artiştilor angajaţi ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". El a transmis o scrisoare ministrului Culturii şi a Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, prin care solicită ajutor, aşa încât artiştii să nu fie evacuaţi.

"Mă adresez domniei voastre întrucât sunteţi ultima speranţă de identificare a unei soluţii în situaţia dramatică prin care trec mai mulţi angajaţi al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", domiciliaţi în municipiul Constanţa. Aceştia, o parte împreună cu familiile lor, aproximativ 30 de persoane, locuiesc de ani buni în blocul de locuinţe destinate artiştilor ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa. La finele anului trecut, după salvarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", prin trecerea sa în subordinea Ministerului Culturii şi a Patrimoniului Naţional, în preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, mai precis, în data de 15.12.2010, Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat hotărârea cu numărul 4040 prin care spaţiile locative destinate artiştilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" erau realocate anumitor instituţii de cultură subordonate CJC, precum şi către două fundaţii care nu au nici un fel de legătură cu actul de cultură local", se arată în scrisoarea trimisă ministrului Culturii. Consilierul PDL îi mai aduce la cunoştinţă ministrului faptul că hotărârea a fost atacată, de către prefectul Claudiu Iorga Palaz, în instanţă, fapt pentru care judecătorii au admis în parte acest demers şi a anulat realocareea spaţiilor de locuit către cele două fundaţii. "Acest fapt, coroborat cu expirarea contractelor de închiriere încheiate cu instituţia CJC la finele acestui an, conduce la o situaţie dramatică pentru artiştii Teatrului Oleg Danovski şi familiile lor", se mai arată în document. Mai mult, Mihai Petre consideră că această iniţiativă a lui Nicuşor Constantinescu nu este decât o "răzbunare politică".

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367