Consilierul PNL Mihaela ANDREI: COMISIA TEHNICĂ de URBANISM ar trebui SCHIMBATĂ
Consilierul PNL Mihaela ANDREI: COMISIA TEHNICĂ de URBANISM ar trebui SCHIMBATĂ
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMihaela Andrei, consilierul local municipal PNL, este unul dintre cei mai activi aleși locali din Constanța. Campanie sau nu, consilierul se află permanent în legătură cu cetățenii, le ascultă problemele și încearcă să le găsească soluții, prin inițierea unor proiecte. De altfel, aceeași atitudine a avut-o și în mandatele trecute, însă niciunul dintre proiectele inițiate de ea, sau de colegii ei, nu au ajuns pe ordinea de zi. Într-un interviu acordat ziarului Replica, Mihaela Andrei a vorbit despre activitatea sa în Consiliul Local și despre realizările sale, în numai câteva luni de la preluarea celui de-al treilea mandat.
În debutul interviului, Mihaela Andrei a făcut o comparație a mandatelor trecute din Consiliul Local cu actualul mandat, despre care spune că este altfel. ”Este cu totul altceva. Dacă până acum, vocea noastră nu a fost destul ascultată, simțim că în acest mandat lucrurile se schimbă într-o normalitate pentru Constanța, nu într-o normalitate pentru că Mihaela Andrei este un ales local din partea PNL și primarul este tot din partea PNL. Ci pentru că administrația liberală, din punctul meu de vedere, are o strategie și o viziune normală pentru Constanța”, spune Mihaela Andrei.
PSD aduce critici la proiectele administrației liberale
Consilierul spune că este surprinsă, și nu plăcut, de colegii săi din opoziție, în speță PSD, care critică noua administrație. Colegi care, în mandatul trecut, nu s-au remarcat absolut deloc.
„Trebuie să recunosc că nu mă așteptam din partea PSD, să aibă o poziție și o critică vizavi de administrația liberală. Pentru mine a fost o surprindere mai ales din partea liderului grupului consilierilor locali din partea PSD, deoarece eu am lucrat cu acesta timp de 4 ani de zile. În tot timpul acestor 4 ani de zile, acesta nu a scos niciun cuvânt în timpul ședințelor și a fost o surprindere foarte mare. Atunci am simțit nevoia să-i readucem aminte că abia în urmă cu o lună s-a terminat administrația PSD de peste 14 ani. Se găsesc critici la orice, ba că nu este făcut bine un regulament, ba că nu este bine făcută o procedură. Aduce critici la proiectele administrației liberale și mă surprinde că nu adus niciodată o critică atunci când, patru ani de zile, PSD făcea mai nimic sau nimic, de aceea am intervenit. Nu vreau să fie conflicte în interiorul Consiliului Local și nici nu aș vrea să existe o dezbatere care nu este constructivă pentru constănțeni”, a adăugat consilierul.
Proiectele Mihaelei Andrei, ignorate de fosta administrație, prind viață
Consilierul local municipal spune că, împreună cu colegii ei, au inițiat 18 proiecte în mandatul trecut și că niciunul nu a intrat pe ordinea de zi. Iată însă că, după câteva luni de la preluarea celui de-al treilea mandat, proiectele încep să prindă viață. ”Patru ani de zile am depus proiecte care nu au fost trecute nici măcar pe ordinea de zi. Ce încălcare a legii mai mare și mai gravă ar putea să existe din partea unei administrații PSD în care un consilier local depune un proiect de hotărâre și nici măcar nu este pus pe ordinea de zi sau nici măcar dezbătut! Cred că au fost 18 proiecte depuse de către consilierii municipali PNL, niciunul dintre aceste proiecte nu a fost pe ordinea de zi, nici măcar un răspuns, a fost un ignor total”, a punctat Mihaela Andrei. ”Cele mai stringente pentru constănțeni au fost scările care fac accesul la plaja Modern, pasajul de la gară și pasarela care leagă zona Kilometrul 5 de Poarta 6. Nici măcar nu ar fi trebuit să existe asemenea proiecte de hotărâri. Asta era o normalitate pentru Constanța, dar pentru că noi nu am trăit într-o normalitate, acum ni se pare un proiect că prinde contur că se reabilitează niște scări, că se toaletează zona din jurul scărilor ce face accesul către plaja Modern”, a mai precizat consilierul PNL.
Proiectul de suflet al consilierului: parcările supraetajate
În viitorul apropiat, Constanța va avea 16 parcări supraetajate, proiect ce va îmbunătăți, cu mult, viața constănțenilor. ”Este un proiect la care am lucrat împreună cu colegii mei, consilierii municipali liberali, cu primarul orașului, Vergil Chițac, și cu viceprimarul Ionuț Rusu. Am identificat fiecare spațiu unde putem începe construcția unor parcări etajate. Pe două locuri de parcare se pot parca 12 mașini, intenția noastră a fost ca aceste trotuare să fie eliberate, pentru că toate sunt acoperite de mașini. Iar dacă există această posibilitate de a strânge într-un loc aceste mașini pe înălțime și să putem elibera trotuarele și spațiile verzi, trotuarele ar putea fi redate înapoi pietonilor, cărucioarelor și copiilor”, a explicat alesul local. ”Am identificat 16 zone, în toate zonele din Constanța, în Tomis Nord, pe la Casa de Cultură, în Poarta 6, în Kilometrul 5, sunt detaliate în anexa proiectului absolut toate. La momentul actual, în Constanța, nu se știe dacă terenurile sunt private”, a mai adăugat acesta.
Membrii Comisiei Tehnice de Urbanism, cu ștate vechi, ar putea dispărea
Mihaela Andrei a mai vorbit și despre Regulamentul de funcționare a Comisiei Tehnice de Urbanism și pentru Amenajarea Teritoriului. Aceasta a precizat că noua formă a regulamentului încă nu a ajuns la comisia din care face parte însă, dacă acesta va fi aprobat, atunci mulți dintre membrii actualei Comisii vor dispărea. ”Încă nu a venit în comisia noastră pentru dezbatere, a fost trimis înapoi acest regulament pentru a putea fi modificat. Nu cred că poate exista o dezvoltare altfel cu aceiași membri din Comisia Tehnică din Constanța, trebuie să existe și un suflu nou. Dacă va fi aprobat, se schimbă membrii comisiei, nu știu dacă în totalitate. Este în atributul arhitectului șef să-și facă echipa”, a declarat Mihaela Andrei.
Mai multe despre proiectele consilierului Mihaela Andrei, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:
Mirela PASCAL
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News